Depremzedeler Silifke ve Kızkalesi'nde tesislere yerleştirilmeye başlandı

09 Şubat 2023 Perşembe 17:31
Depremzedeler Silifke ve Kızkalesi'nde tesislere yerleştirilmeye başlandı
MERSİN'in Silifke ilçesindeki Kapızlı Tesisleri ile Erdemli ilçesinde bulunan Kızkalesi tatil beldesinde oteller depremzede aileleri ağırlamaya başladı.
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen vatandaşlar Mersin'e getirilmeye başlandı. Depremzede ailelerin konaklanması için Silifke ilçesinde bulunan Devlet Su İşleri Sosyal Tesislere bağlı olan 6'ncı Bölge Kapızlı Eğitim ve Dinlenme tesislerine yerleştirilmeye başlandı.
Tesis Müdürü Hasan Çetin, "100'e yakın depremzedemiz tesislerimize yerleştirdik. Antakya ve Hatay'dan gelen depremzedelerimiz. Tesisimiz 180 kişi kapasiteli. Buradaki barınma gıda ihtiyaçları giderildi. Ellimizden geldiği kadar hem maddi hem manevi yanlarında olacağız. Kızılay yemekler yapıp getiriyor. Zorlu sürecin hep birlikte üstesinden geleceğiz" dedi.
OTELLER DEPREMZEDELERE AÇILDI
Ayrıca Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi tatil beldesindeki otel ve pansiyonlar da depremzedelere tahsis ediliyor. Bölgede yaklaşık bin 500 kişi misafir edilmiş durumda. Kızkalesi muhtarı Murat Kale, "Deprem haberini aldıktan sonra hemen Erdemli Kaymakamlığı ile irtibata geçtik. Bölgemizde bulunan otelleri ve konutları organize ettik. Gelen depremzedeleri buralara yerleştirdik. Battaniye, kıyafet ve gıda desteğine ihtiyacımız var. Burası turistik bölge olduğu için otellerde battaniye bulunmuyor" diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.