Depremden etkilenen kadınlara büyükşehir desteği

10 Mart 2023 Cuma 12:03
Depremden etkilenen kadınlara büyükşehir desteği
ADANA Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bir yandan depremin yaralarını sarmak için çalıştı, bir yandan mağdur kadın ve çocuklara psikolojik destek için çaba harcadı. Başkan Zeydan Karalar da kadın ve kız çocuklarına kırmızı karanfiller dağıttı. 
6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden bu yana kadınlar başta olmak üzere tüm vatandaşların yanında olan ve sahada çalışma yürüten Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Göç ve Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü, IOM ile birlikte Adana Büyükşehir Belediyesi toplanma ve barınma alanlarında kalan kadınları ziyaret etti. Ayrıca ilk günden bu ya depremden etkilen tüm vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı başta olmak üzere vatandaşların her türlü ihtiyaçların ulaştırılmasında çalışan Derman Ekibi ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri kadınları ziyaret etti. Kadınlarla sohbet eden sosyolog, psikologlardan oluşan uzman meslek elamanlarınca kadınlara şiddete karşı kendilerini koruyabilmeleri için bilgilendirme broşürü ile hediye, çiçek ve hijyen kiti verildi.
Psiko-Sosyal Müdahale Ekibi ise 6 Şubat ile 7 Mart tarihleri arasında 5 bin 333'ü kadın olmak üzere, aralarında göçmenlerin de bulunduğu 14 bin 929 kişiye psiko-sosyal alanda hizmet verdi. Hizmet verilenlere acil durumlarda aranacak ve destek alınacak numaralar ve kurumlar ile ilgili bilgi de aktarıldı. Kız çocuklarına ve kadınlara şiddete maruz kaldıklarında başvuracakları kamu kurum ve kuruluşları konusunda bilgi verildi.
Ayrıca kadınlara Türkiye Aile Planlanması Vakfı tarafından hazırlanan kadın sağlığı, güvenli annelik, depremde etkilenen gebe kadınların, emziren annelerin ve bakım veren kadınların karşılaştıkları riskler ve öneriler ile ilgili bilgilendirme broşürü dağıtılıyor. Depremden etkilenen kadınları dinleyen Büyükşehir psikologları ve sosyologları, ilerleyen süreçte psikolojik destek almak isteyen vatandaşlara nasıl hareket edecekleri ve başvuruyu kimlere yapabileceklerine dair bilgilendiriliyor. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kadına yönelik şiddet alanında, ayrıca çocuk, ergen ve yetişkin psikologlarının bu konuda hizmet etmek üzere görevde olduğu bilgisi aktarılıyor. 
KADINLARA KARANFİL
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında depremzede kadınları ziyaret ederek onlarla sohbet etti. Kadın ve kız çocuklarına karanfiller dağıtan Başkan Karalar, moral verdi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.