Denizde mezuniyet coşkusu

18 Haziran 2022 Cumartesi 14:08
Denizde mezuniyet coşkusu

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu'nda uluslararası kara sularda görev yapmak üzere eğitim alan genç denizciler, diplomalarını aldı. Öğrenciler mezun olurken, geleneği devam ettirerek, üniformalarıyla denize girdi.
Mersin Üniversitesi Tece Kampüsü'nde gerçekleşen mezuniyet törenine, Mezitli Belediyesi Başkan Vekili Ali Doğaner, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ünal Özdemir, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Saruhan Özerk İlbeyi, Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreteri Kpt. Mesut Öztürk, Mezitli Kent Konseyi üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve yakınları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından geçilen törende sözlerine öğrencilerin ailelerine seslenerek başlayan Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Saruhan Özerk İlbeyi, "Değerli veliler sizlerin bugün duyguları hepimizden çok farklı. Emek verdiğiniz, özenle ve zorluklarla zaman zaman kaygı duyarak yetiştirdiğiniz gözbebekleriniz evlatlarınızı yaşam mücadelesinin içine uğurluyorsunuz. İçinizde onların gelecekleri ilgili bir kaygınız olmasın bugüne kadar çalışmalarıyla bizim hep takdirimizi kazandılar. Emeklerimizin boşa gitmediğini hepimize ispatladılar. Onlarla gurur duyabilirsiniz ve biliyoruz ki bundan sonrada onların yaptıklarını bizlerle birlikte gururla izleyeceksiniz" dedi.
'GURURLANDIRACAĞIZ'
Gemi Makineleri İşletmeciliği Programı mezunu ve Meslek Yüksekokulu birincisi Deniz Kurt ise, "Öğrenciliğimiz boyunca aldığımız eğitimle beraber artık iyi birer denizci adayıyız. Ailelerimizi ve hocalarımızı gururlandıracağız. Bugün bir ayrılık değil, denizlerde kesişecek yollarımızın başlangıç günüdür. Meslek hayatlarında tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.
PLAKETLERİNİ ALDILAR
Konuşmaların ardından, Yüksekokul birincisi Deniz Kurt'a plaketi Meslek Yüksekokul Müdürü Öğr. Gör. Saruhan Özerk İlbeyi, Yüksekokul ikincisi Recep Kayserli'ye plaketi Mezitli Belediyesi Başkan Vekili Ali Doğaner, Yüksekokul üçüncüsü Çağla Özdemir'e ise plaketi MDTO Genel Sekreteri Kpt. Mesut Öztürk tarafından takdim edildi. Mezun olan diğer öğrencilere temsili diplomaları üniversitenin Denizcilik Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından takdim edildi. Mezuniyet töreni, öğrencilerin şapkalarını havaya atması ve geleneksel olarak gerçekleştirilen üniformalarla denize girme etkinliğinin gerçekleştirilmesinin ardından sona erdi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.