Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adanalı ne derse biz onu yapacağız

10 Mayıs 2023 Çarşamba 10:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adanalı ne derse biz onu yapacağız
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Adana’ya son 21 yılda 126 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını açıkladı. Kentteki metro sorununa da değinen Erdoğan, "Adana’yı kimsenin insafına bırakacak değiliz. Diğer ulaşım sorunlarını çözdüğümüz gibi yoldan, metroya tüm ihtiyaçlarını da yine biz karşılayacağız" dedi. Çukurova Bölgesel Havalimanı yapıldıktan sonra Adana Havalimanı'nın durumunun ne olacağına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Adanalı ne derse biz onu yaparız. Adana’yı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü yapmakta kararlıyız" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitinge katıldı. Mitingde konuşan Erdoğan, kente yaptıkları ve yapacakları yatırımları anlattı. Kentte son 21 yılda 126 milyar liralık kamu yatırımı yaptıklarını açıklayan Erdoğan, “Eğitimde, 10 bin 691 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimize ikinci devlet üniversitesini kurduk. 6 bin 935 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. 33 bin seyirci kapasiteli stadyumu yaptık. Bu sene de maşallah Adana Demirspor iyi gidiyor. Şu anda kafaya oynuyor. Bu da bir şeyi gösteriyor. Demek ki fiziki imkanlar olunca bak hava değişiyor. 45 spor tesisi kazandırdık. Eski Milli Mefruşat Fabrikası’nı, ülkemizin en büyük müzesine dönüştürdük mü? Adanalı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 14 milyar liranın üzerinde kaynak aktardık. Sağlıkta 3 bin 400 yataklı 25 hastane ile birlikte 70 sağlık tesisi yaptık. Adamamızı tabi bu şehir hastanesiyle buluşturarak sınıf atlattık. Bu hastanemiz depremde çok büyük hizmetler ifa etti. Yatak kapasitesi 100 olan Yüreğir Devlet Hastanesi ile birlikte 3 sağlık tesisimizin yapımı da sürüyor. TOKİ vasıtasıyla 15 bin 552 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 5 bin 392 konutun yapımına devam ediyoruz. Şimdi de ilk evimle 6 bin 356 konut yapacak, ilk iş yerimle 500 esnafımıza iş yeri inşa edecek, ilk arsam ile 35 bin altyapısı hazır arsa vereceğiz. Şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 6 bin, 9 bin bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Şambayad bölgesini şehrimizin yeni konut rezerv alanı olarak belirledik” dedi.
‘TÜM İHTİYAÇLARI BİZ KARŞILAYACAĞIZ’
Ulaştırmada yapılan yatırımları aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “249 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol mesafesini 431 kilometreye çıkardık. Adana’nın şehir içi ulaşımı için büyük öneme sahip 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçtiğimiz günlerde hizmete açtık. İnşası süren yolların bir kısmını bu yıl, bir kısmını da önümüzdeki yıllarda tamamlıyoruz. Adana-Mersin demir yolunu yenileyip ilave hat yaparak seyahat süresini yarıya düşürdük. Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren hattını da 2025 yılında hizmete alacağız. Adana’yı kimsenin insafına bırakacak değiliz. Diğer ulaşım sorunlarını çözdüğümüz gibi yoldan, metroya tüm ihtiyaçlarını da yine biz karşılayacağız. Bölgesel havalimanımız açıldıktan sonra, Şakirpaşa’nın, bu yalancı, kapatılacağını söylüyor. Bizim için Adanalı ne derse odur. Adanalı ne derse biz onu yaparız. Adana’yı Doğu Akdeniz’in en büyük lojistik üssü yapmakta kararlıyız. Burada yapacağımız liman ile ülkemizin uluslararası taşımacılıktaki payını katlayarak artıracağız. Ama bu adam yalancı. Yani neye dayanarak bunu söylüyorsun? Adanalı kazanacak, Türkiye kazanacak” diye konuştu.
1.2 MİLYON DEKAR ARAZİ SULAMAYA AÇILDI
Adana’da 1.2 milyon dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilere yıllık 3.5 milyar lira tutarında gelir sağladıklarını vurgulayan Erdoğan şöyle konuştu:
“ Adana’ya 11 baraj, 38 sulama tesisi, 9 arazi toplulaştırma, 59 taşkın koruma tesisi, 1 gölet ve 28 hidroelektrik santral inşa ettik. Şu anda inşaat çalışmaları devam eden 10 sulama tesisiyle de 667 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacağız. Adanalı çiftçilerimize 6.5 milyar liralık tarımsal destek verdik. Şehrimizde 2 yeni organize sanayi bölgesi, 3 endüstri bölgesi, 1 tekno kent, 12 araştırma geliştirme merkezi, 8 tasarım merkezi kurduk. Enerjide, 200 bin abonesi olan şehrimizi ve 10 ilçesini doğalgaza kavuşturduk. Önümüzdeki dönemde Aladağ, Feke, Karataş, Saimbeyli ve Tufanbeyli’ye de doğalgaz getiriyoruz. Tam 1 yıl önce, Adana’da gençlerimizle bir araya geldiğimizde hep bir ağızdan ne demiştik? ‘Adanalıyız, Allah’ın adamıyız’ demiştik. Şimdi bir kez daha söyleyelim mi? Kurban olurum size. Tabi biz ‘Kuru kuru kurbanın olam, takır takır gadanı alam’ diyenlerden olmadık. Bugüne kadar Adana’ya da ülkemize ne söz verdiysek yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz." ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.