Çukurova’da ayın vatandaşı seçilecek

05 Şubat 2023 Pazar 15:19
Çukurova’da ayın vatandaşı seçilecek
ÇUKUROVA Belediyesi; topluma örnek davranışları özendirmek için ‘Ayın Çukurovalısı’ adlı projeyi hayata geçiriyor. Projeye göre her ay örnek davranışlarda bulunan bir vatandaş belirlenecek ve ödüllendirecek.
Çukurova Belediyesi toplumda örnek davranışları özendirmek amacıyla Ayın Çukurovalısı adı projeyi hayata geçirme kararı aldı. Projeye göre toplumda örnek davranışlarda bulunan bir Çukurovalı örnek olması açısından belirlenecek ve ödüllendirilecek. Her ay yapılacak bu uygulamada ödüller Başkan Soner Çetin tarafından verilecek.
Belediye Başkanı Soner Çetin, her hafta aksatmadan sürdürdüğü Halk Günü toplantısında detayları açıkladı. Şehirde cinayetler, uyuşturucu madde kullanımı, yasa dışı işler oluyormuş algısını yıkmak amacıyla böyle bir projenin hayata geçirildiğini belirten Başkan Soner Çetin, topluma örnek davranışlar sergileyen vatandaşların çoğunlukta olduğunu söyledi. Başkan Soner Çetin, örnek davranışlar sergileyen vatandaşların ödüllendirilmesi gerektiğini kaydederek, her aynı bu ödülün sembolik olarak bir vatandaşa verileceğini açıkladı.
İLK ÖDÜLÜ HAYVANSEVER ALACAK
Ödüllerin her ayın ikinci haftası açıklanacağını belirten Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:
“Ayın Çukurovalısı projesi başlatılıyoruz. Topluma örnek davranışlarda bulunan vatandaşlarımızı belirleyeceğiz ve ödüllendireceğiz. Örnek davranışta bulunan vatandaşımız çok fazla ama biz sembolik olarak bir kişiyi belirleyeceğiz. Bu şekilde iyilik yapan, yüreği insan sevgisiyle dolu olan çok fazla hemşehrimiz var. Binlerce insan var ki sokakta yaşayan dostlarımızı besliyorlar. Hepsini ödüllendiremeyiz ama o ödülü temsilen bir kişiye vereceğiz. İlk ayın Çukurovalısı sokak hayvanlarını besleyen bir hemşehrimiz olsun. Ödülünü de kendi ellerimle takdim edeceğim. Amaç burada teşvik etmek. Güzel şeyleri ödüllendirmek istiyoruz. Bu işler sadece ceza ile olmaz.” ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.