Çukurova'da ünlü şair ve yazarlar anıldı

24 Haziran 2022 Cuma 12:06
Çukurova'da ünlü şair ve yazarlar anıldı
ÇUKUROVA Belediyesi, Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmet Arif’i 'Haziran’da ölmek zor' etkinliğiyle andı. Başkan Soner Çetin,  ünlü şair ve yazarların isimlerinin her zaman yaşayacağını söyledi.
Türkiye’nin dünyaca ünlü edebiyatçıları Nazım Hikmet, Ahmet Arif ve Orhan Kemal Çukurova Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Haziranda ölmek zor' adlı etkinlikte anıldı. Farklı yıllarda Haziran ayında hayatını kaybeden ünlü edebiyatçıların anıldığı etkinlik, yoğun ilgi gördü. Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde yapılan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, konuşmasına başlamadan önce izleyicilere sürpriz yaptı. Hasan Hüseyin Korkmazgil’in 'Haziran’da ölmek zor' şiirinin başlangıcını Grup Yorum’un bestesiyle okuyan Başkan Soner Çetin, alkış aldı. Her Haziran ayında hüzünlendiğini ifade eden Başkan Soner Çetin, "2 yıl öncesine kadar her haziranda bu hüznü yaşardım. Nazım Usta, Orhan Kemal, Ahmet Arif bunlar büyük değerlerimiz. 2 yıl önce bu hüznüme mutluluk karıştı. 16 Haziranda ilk torunum Alaz doğdu. Geçtiğimiz 16 Haziran’da ikinci torunum Destina dünyaya geldi. Artık Haziran’da bir yandan hüzünlenirken bir yandan da mutluluk yaşıyorum. Yani bir Nazım gidiyor ama bin tanesi geliyor. Bu değerlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız ve isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Soner Çetin’in konuşmasının ardından belgesel gösterimi yapıldı. Gürsel Fırat ve Selda Kaya’nın şiirler okuduğu etkinlikte Nazım Hikmet, Ahmet Arif ve Orhan Kemal’le ilgili İsmail Tekin’in söyleşisi gerçekleştirildi. Osman Melike’nin şairlerin şiirlerini seslendirdiği etkinlikte Serkan Yontar türküler seslendirdi. Haziran’da Ölmek Zor etkinliği “Cezaevi” adlı tiyatro oyunuyla devam etti. ()

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.