Çukurova Belediyesi'nden psikolog destekli sınav hazırlığı

09 Haziran 2022 Perşembe 11:47
Çukurova Belediyesi'nden psikolog destekli sınav hazırlığı
ÇUKUROVA Belediyesi, sınav kaygısı yaşayan öğrencileri psikolog desteğiyle sınavlara hazırlıyor.
Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ‘Psikoeğitim Programı’ çalışmasıyla, öğrencileri sınavlara hazırlıyor. Başta üniversite ve lise olmak üzere, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Liselere Geçiş Sistemi (LGS), hakim ve savcılık, kaymakamlık sınavları gibi pek çok alanda hayatlarının en önemli sınavlarını verecek olan adayların en büyük sorunlarından birisi olan, sınav kaygısı ve stresiyle başa çıkmanın yolları, bu eğitim programıyla aydınlatılıyor.
Belediye psikoloğu tarafından, bireysel ve grup terapi çalışmalarıyla verilen eğitimlerde, öğrencilere ayrıca ders çalışma tekniklerinden, odaklanma ve motivasyona, sınavlarda zaman yönetimine kadar pek çok endişe kaynağı olan soruna çözüm yolları gösteriliyor. Belediyenin bu terapi uygulamasından faydalanan öğrenciler ise sınavlara daha iyi hazırlandıklarını, kendilerini başarıya daha yakın gördüklerini söylüyor. 
Her yaştan sınav heyecanını yaşayan ve geleceklerini şekillendirecek bu imtihanlar için derin endişe duyan vatandaşlar için belediye ve müdürlük olarak harekete geçtiklerini anlatan psikolog Ayberk Arslan, sınav kaygılarının ve buna bağlı olarak gelişen kaygı sendromlarının insan sağlığı direkt olarak olumsuz bir şekilde etkilediğini, sınav günü ya da sınavdan hemen önce mide bulantıları, huzursuzluk, odaklanma sorunu, taşikardi, hızlı kalp çarpıntıları, ellerde terleme ile ağızda kuruluk, iştahsızlık, uyku düzensizlikleri ve beslenmede  yaşanan sıkıntılarla öğrencilerin zor bir süreç yaşadığını, bunun üstesinden gelmek için ‘Psikoeğitim’ çalışmasıyla eğitimler verdiklerini söyledi. 
Önümüzdeki hafta gerçekleşecek üniversite sınavı öncesi öğrencilere motivasyon ve sınava odaklanmaları konusunda telkinlerde bulunduklarını söyleyen, sınav anında gelişecek ani endişe yansımaları için ne yapmaları gerektiğinin ipuçlarını da veren psikolog Arslan, doğru nefes alma tekniklerini uygulamalarını öğütleyerek, burundan nefes alıp ağızdan yavaşça bırakmalarını, hatta ellerinde tuttukları kalemi birkaç dakikalığına tutmayarak sınava ara vermelerini, bu şekilde 2 dakikada daha enerjik hissedeceklerini ve motivasyonu yukarı çekeceklerini söyledi.
‘SINAVLARA HAZIRLANAN HERKESİN YANINDAYIZ’
Belediyelerin vatandaşın her zaman yanında olması gerektiğini kaydeden Başkan Soner Çetin, “Gençlerimiz ülkemizin geleceğidir. Onların Atatürk ilkelerine bağlı bireyler olarak topluma hizmet etmesi bizim için çok önemli. Biz de bu doğrultuda tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sınava hazırlanan öğrencilere şimdide psikolog desteği veriyoruz, çünkü onlar ülkemizin geleceğidir. Sağlıklı bir şekilde sınava hazırlanmaları ve bu imtihanı yaşamaları bizim için, ülkemiz için önemli. Bu sebeple psikoloğumuzla beraber ne yapmaları gerektiğini, nasıl hazırlanmaları gerektiğini öğreniyorlar” dedi.
Atatürk Kadın Yaşam Köyü´nde sadece sınavlara hazırlanan her yaştan kişilere değil, başta kadınlar olmak üzere, çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı olmak üzere çok geniş yaş aralığına sahip vatandaşlara her türlü psikolojik ve hukuksal destek sağlandığını söyleyen Başkan Soner Çetin, görüşme talep eden tüm kesimlere, dezavantajlı insanlara, bireylere, psikolojik, fiziksel ya da ekonomik şiddete maruz kalmış, özellikle de kadınlara, aile sorunları, stres ya da kaygılar yaşayan insanlarımıza sosyal hizmetler uzmanıyla beraber psikolog ve avukat desteği dahi verildiğini açıkladı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.