Çocuklar boğulmasın diye yüzme eğitimi

02 Ağustos 2022 Salı 13:09
Çocuklar boğulmasın diye yüzme eğitimi
ADANA Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları tarafından, boğulma vakalarını azaltmak amacıyla açılan yüzme kurslarında haziran ayından itibaren 10 bin çocuk eğitim aldı. Yüzme havuzu olmayan semtlerde kurulacak portatif havuzlarda ise 4 bin 500 çocuk daha yüzme eğitimi alacak. Böylece toplamda 15 bine yakın çocuk ücretsiz yüzme eğitiminden faydalanmış olacak.
Yaz aylarında meydana gelen boğulma vakalarını azaltmak, çocukları ve gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla açılan toplam 36 ayrı noktadaki yüzme kurslarına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca belediyeye ait havuzlarda düzenlenen ve uzman eğitmenler tarafından verilen yüzme kurslarında, katılımcıların ihtiyacı olan, bone, mayo ve şort ücretsiz veriliyor.
28 yarı olimpik yüzme havuzunda 23 Haziran’da açılan yüzme kurslarında 6-13 yaş arası 10 bin çocuk ücretsiz yüzme eğitimi almaya başladı. Yüzme havuzu olmayan semtler için de 8 portatif yüzme havuzu kurularak 45 gün boyunca 4 bin 500 çocuğa daha ücretsiz yüzme eğitimi verileceği bildirildi.
BAŞLAYAN VE DEVAM EDEN EĞİTİM NOKTALARI
Yüzme spor okulları Belediye Evleri, Karahan, Beyazevler, Pınar, Özgür, Onur, Mithatpaşa, Gülpınar, Fatih, Yeşilyurt, Yenibey, Bahçelievler, Küçükdikili, Gürselpaşa, Sinanpaşa, Yavuzlar, Akdeniz, Karacaoğlan, Karşıyaka, Kazım Karabekir, 19 Mayıs, Karahan, Uçak, Atakent, Mehmet Akif Ersoy, Yavuz Sultan Selim, İncirlik, Yıldırım Beyazıt ve Gültepe mahallelerinde devam ederken;  8 portatif havuz da Tellidere, Levent, Selahattin Eyyubi, Doğankent, Yıldırım Beyazıt, İmamoğlu/Hürriyet, Kozan/Karacaoğlan ve Ceyhan/Cumhuriyet mahallelerinde ücretsiz yüzme eğitimi verecek. ()

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.