CHP Adana Kadın Kolları’ndan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” açıklaması

25 Kasım 2022 Cuma 13:38
CHP Adana Kadın Kolları’ndan “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” açıklaması
CUMHURİYET Halk Partisi Adana İl ve ilçe Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. 
Merkez Seyhan ilçesi Yeşilyurt Mahallesi’nde toplanan CHP Kadın Kolları üyeleri ve mağdur aileler, ilk olarak cinayete kurban giden kadınları andı. Daha sonra grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Adana Kadın Kolları Başkanı Av. Oya Tekin, parti olarak 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı olarak aynı basın açıklamasını yaptıklarını söyledi. Tekin, şu sözlerle devam etti:
“Edanur Demir, öldürüldüğünde 17 yaşındaydı. Antalya’da bir kafede çalışıyordu. S.D. tarafından öldürüldü. Sanık ifadesinde ‘Tabanca ile şaka yapmak istedim’ dedi. Nasıl bir şakaysa, namluyu Edanur’un başına doğrultmuştu. Sıla Şentürk, öldürüldüğünde 16 yaşındaydı. Ailesinin defalarca karakola giderek şikayetçi olduğu, 10 ayrı suçtan sabıkası olan biri tarafından öldürüldü. Hasret Dalkoparan, öldürüldüğünde 5 aylık hamile, 1.5 yaşında çocuk sahibi ve 20 yaşındaydı. Yaşamdan koparılan kadınların arkasında gözü yaşlı anneler, babalar, çocuklar kaldı. Kimimiz öğretmenini, kimimiz doktorunu, kimimiz sırdaşını, kimimiz akrabasını sonsuzluğa uğurladı. O nedenle bugün 81 il, 973 ilçede kadın erkek tek ses olduk. YaşamHak projemiz kapsamında bugüne kadar binlerce kadının hayatına bire bir dokunduk. 81 ilde 129 gönüllü avukat ekibi kurduk. 1135 kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarı duruşmasını takip ettik. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, barolar ve yerel yönetimlerle 125 protokol imzaladık." ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.