Ceyhan Belediye Başkanı Erdem depremzedeler için destek istedi

15 Mart 2023 Çarşamba 14:23
Ceyhan Belediye Başkanı Erdem depremzedeler için destek istedi
CEYHAN Belediye Başkanı Hülya Erdem, ilçenin acilen bir konteyner kente ihtiyacı olduğunu söyledi. 1998 depreminde 145 Ceyhanlının hayatını kaybettiğini hatırlatan Erdem, 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden büyük oranda etkilenen ve 1 vatandaşın hayatını kaybettiği ilçede artçı sarsıntıların korku salmaya devam ettiğini belirterek, “Daha büyük acılar yaşanmasının önüne geçmek zorundayız” dedi.
Ceyhan’da depremden kaynaklı ciddi bir sorun yaşandığını vurgulayan Başkan Hülya Erdem, devletin yetkili organlarının Ceyhanlıların güvenli yaşamı için harekete geçmesi çağrısında bulundu. Ceyhan Belediyesi olarak depremden kaynaklı hasarlı binaların tespiti yaptıklarını, vatandaşların devam eden artçı depremler nedeniyle evlerine girmeye korktuğunu kaydeden Başkan Hülya Erdem, “Ceyhanımızın terk edilmiş ilçe görünümünden uzaklaşmasını istiyoruz. Olası büyük bir depremde çok can kaybedebiliriz” diye konuştu.
“ACİL YIKILMASI GEREKEN VE AĞIR HASARLI BİNALARIMIZ VAR”
Ceyhan ilçesinde 7’si acil yıkılmayı bekleyen binanın yanı sıra 71 ağır hasarlı bina olduğunu ifade eden Başkan Hülya Erdem, 106 orta hasarlı binanın da kullanılamaz hale geldiğini vurguladı. İlçede 4 bine yakın insanın evine giremediğini anlatan Başkan Hülya Erdem, “Hemşehrilerimizin kalacak yer sorunu var. İlçemize acilen bir konteyner kent kurulmasını istiyoruz. Bu konudaki girişimlerimizi yaptık. Şu ana kadar olumlu bir dönüş alamadık ancak insanlarımızın can güvenliği için sonuç almayı umut ediyoruz” diye konuştu.
Erdem, belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerini ancak bütçe yetersizliği nedeniyle konteynerkent kurulumunda İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydetti.
“KONTEYNERKENTE İHTİYACIMIZ VAR”
Okulların başladığı şu günlerde insanların evlerine, yuvalarına dönmeye başladığını, çocukların da okula gitmek istediğini ifade eden Erdem, ilçede vatandaşlarının tüm gıda, hijyen, giyecek, yiyecek ihtiyaçlarını karşıladıklarını, karşılamaya devam ettiklerini dile getirdi. Erdem, “İlçemizde daha fazla çalışmaya, daha fazla yatırıma ve desteğe ihtiyacımız var. İlgililerden, yetkililerden ve iş dünyasından bu konuda destek bekliyoruz. İlçemize acilen bir konteynerkent yapılması gerekiyor. Daha büyük acılar yaşamak istemiyoruz. Büyük bir riskle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.