ÇBK'nın gençleri yeni sezona hazırlanıyor

06 Ağustos 2022 Cumartesi 11:34
ÇBK'nın gençleri yeni sezona hazırlanıyor
ÇUKUROVA Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi'nin altyapı takımları yeni sezon hazırlıklarına başladı. Kondisyon ağırlıklı çalışma gerçekleştiren sporcular, kum antrenmanında limitleri zorladı. 
Altyapı yatırımları ile dikkat çeken ÇBK, Türk basketboluna yeni yıldızlar kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Altyapılar Performans Koçu Uğur Bilgi nezaretinde gelecek sezon için kondisyon depolayan gençler, yoğun basketbol antrenmanları öncesinde kum zeminde idman yaparak kuvvetleniyor. Soli Pompeiopolis Plajı'ndaki antrenmanlarda düz koşu yaparak ısınan oyuncular daha sonra koordinasyon hareketleri ile zemine dengeli ve sağlam basmayı öğreniyor. Ardından hızlı çıkışlarla sürat koşusu yapan basketbolcuların bu yöntemle de parkede daha seri hareket etmesi sağlanıyor. Kum antrenmanına ilişkin bilgi veren Koç Uğur Bilgi, "Sezon başında yaptığımız kum antrenmanları, kendi vücut ağırlığımızı kullandığımız kuvvet egzersizleri arasında yer alıyor. Bunu her sene rutin olarak uyguluyoruz. Buradaki asıl amacımız, sezonda yapacağımız ağır antrenmanlara vücudu hazırlamaktır. Sporcular kumun üzerinde, düzgün olmayan, iniş ve çıkışları bulunan bir zeminde sağlam basmayı, doğru mekanikte koşmayı öğreniyor. Özellikle sıçramayı daha zor hale getirip, düz zeminde kolaylık sağlıyor. Sakatlıklardan korunmayı amaçlayan 'düzeltici egzersiz' dediğimiz çalışmaları da kumda yapıyoruz" dedi.  ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.