Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi'ne yoğun ilgi

25 Ocak 2023 Çarşamba 09:17
Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi'ne yoğun ilgi
OSMANİYE Belediyesi organizasyonunda düzenlenen, Çanakkale Savaş Malzemeleri Gezici Sergisi ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle sürüyor.
Osmaniyeli vatandaşları ağırlayan sergi, 26 stantta 1 temsili şehitlik, 1 siper canlandırması, 26 adet anlatım panosu yaklaşık bin adet savaş objeleri ile ziyaretçilerini şanlı Türk tarihinde yolculuğa çıkarıyor. Türk Milleti’nin Çanakkale’de kazandığı destanlaşan mücadelesini gelecek nesillere taşımak amacıyla açılan sergi, yarıyıl tatiliyle birlikte öğrencilerinde uğrak noktası haline geldi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Alan Kılavuzu Ali Murat Kalegil, Osmaniye’nin, tarihine ve bayrağına çok hassas olan bir şehir olduğunu belirterek, “Bu hassasiyeti, Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak adına çocuklarını özellikle getiren ailelerden daha net görebiliyoruz. Sergimize yoğun ilgi gösteren Osmaniyeli vatandaşlara teşekkür ediyor, burada olmamızı sağlayan Belediye Başkanı Kadir Kara ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Tüm herkesi Çanakkale ruhunu yaşamak adına sergimize davet ediyorum” dedi. ()

FOTOĞAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.