Buğday alım fiyatları, Amik Ovası çiftçisini sevindirdi

07 Haziran 2022 Salı 14:27
Buğday alım fiyatları, Amik Ovası çiftçisini sevindirdi

İzzet NAZLI / HATAY, () - ANTAKYA Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2022 hasat dönemindeki buğday ile arpa alım fiyatları ve teşvik rakamlarının Hataylı çiftçileri sevindirdiğini söyledi.
Türkiye'nin önde gelen tarımsal üretim merkezlerinden biri olan Amik Ovası’nın çiftçisi, buğday ile arpa alım fiyatları ve teşvik rakamlarından memnun kaldı. Kentte, 495 bin dekar alanda ekilen buğdayda 245 bin ton rekolte beklendiği bildirildi. Çiftçinin fiyatlardan hoşnut olduğunu söyleyen Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, “Hataylı çiftçileri olarak beklentimiz, 7 bin lira ve üzeriydi. Çünkü serbest piyasada 7 bin 200, 7 bin 300 gördü çiftçiler, borsalar da gördü, test etti. Şu anda hükümetin açıklamış olduğu primi ile beraber kiloda 7, tonda 7 bin lira rakamı, beklentileri kısmen de olsa karşılıyor. Bugün 7 bin lira ve üzeri bir rakam, çiftçileri tatmin edecek bir rakamdır. Piyasanın beklentisi, ilerleyen zamanlarda daha yüksek rakamlar çıkmasıdır. Çünkü dünyada arz dengeleri bozuldu. İstediğiniz ürünü, istediğiniz zamanda, istediğiniz miktarsa artık bulamıyorsunuz. Bu da ister istemez iç piyasayı diri tutuyor” dedi.
'FİYAT AÇIKLAMARINDA ERKENCİ TAVIR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'
Buğdayın yanı sıra artan taleple beraber çiftçinin pamuk ve mısır ekimine yöneldiğini de söyleyen Okay, “Önümüzdeki dönemlerde, hem pamuk fiyatlarının hem de mısır fiyatlarının yine yüksek seyredeceğini öngörüyoruz. Çiftçinin korunması adına ve insanların güvenilir gıdaya erişmesi adına her türlü fiyat açıklamalarında erkenci davranmaları ve yüksek fiyat vermeleri bizim için son derece önemlidir” diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.