Bedensel engelli kardeşlerin astronot görme hayalini yerine getirdiler

27 Aralık 2022 Salı 09:16
Bedensel engelli kardeşlerin astronot görme hayalini yerine getirdiler
MERSİN’in Erdemli ilçesinde bedensel engeli nedeniyle evde eğitim alan Nisa (15) ve Batuhan Durak (9) kardeşlerin hemşire olma ve astronot görme hayalleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikle gerçek oldu.
İlçeye bağlı Selviler Mahallesi'nde yaşayan bedensel engelli ikinci sınıf öğrencisi Batuhan Durak'ın uzay bilimlerine olan ilgisi ve astronot görme isteğinin olduğu öğrenen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, harekete geçti. Batuhan için, müdürlük tarafından uzay yörüngesi figürleri hazırlandı, eve temsili astronot götürüldü. Bedensel engelli abla Nisa Durak'ın da hemşire olma hayali, hemşire önlüğü ve stetoskop getirilerek gerçekleştirildi. Evde düzenlenen etkinliğe Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Hazırlanan sürpriz karşısında mutluluklarını gizleyemeye kardeşler, yetkililere teşekkür etti.
İLÇEDE 50 ÖĞRENCİYE EVDE EĞİTİM VERİLİYOR
Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, “Evde eğitim alan iki kardeşimizin hayallerinin olduğunun öğrenilmesi üzerine ilçe milli eğitim müdürlüğümüz koordinesinde sürpriz hazırlandı. Minik Batuhan’ın ve ablası Nisa kızımızın astronot ve hemşire olma isteği yerine getirildi. Hazırlanan etkinlik bir nebze de olsa yüzlerinin gülmesine vesile oldu. İlçemizde 50 öğrencimiz evde eğitim alıyor. Bizim için öğrencilerimizin mutlu olması, yüzlerinin gülmesi çok önemli. Ben öğrencilerimizi tebrik ediyor, bu etkinlikte emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.
'ONLARIN MUTLULUĞU BİZİM DE MUTLULUĞUMUZ'
Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise, “Nisa ve Batuhan kardeşlerimizin hayallerinin gerçek olması adına etkinlik düzenledik. Onların mutlu olmasını sağlamak istedik. Öğrencilerimizin mutlu olması ve hayallerinin gerçek olması bizi de çok mutlu ediyor. Emeği geçen öğretmenlerimize çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Öğrencilerin babası Veysel Durak (46) ise şunları söyledi: "Çocuklarımın hayalinin gerçek olması bizleri çok mutlu etti. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim."
Etkinlikte, uzay bilimleri küresinden oluşan robotlu parkur ile birlikte astronot kıyafeti kardeşlerin büyük ilgisini çekti. Ayrıca Kaymakam Tetikoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Açıkyörük tarafından minik öğrencilere hediyeler verildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.