Başkan Kocaispir’den engelli Güler’e tam destek

07 Ekim 2022 Cuma 11:10
Başkan Kocaispir’den engelli Güler’e tam destek
YÜREĞİR Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, günlük hayatta yaşadığı zorluklar karşısında joystick ile kullanılabilen bir araç projesi geliştiren engelli Yılmaz Güler’e (38) destek verdi. Yüreğir Belediyesi’nin şantiyesinde yapılan araç, yazılım desteğinin ardından yollara çıkabilecek.
Adana’da yaşayan yüzde 96 bedensel engelli Yılmaz Güler, günlük hayatta yaşadığı zorlukların üstesinden gelebilmek için kendi imkanları ile engellilere özel joystick ile kullanılabilen bir araç projesi geliştirdi. Ancak Güler, maddi imkansızlıklar nedeniyle bu projesini hayata geçiremedi. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’e başvuran Güler, projesini anlattı ve destek istedi.
BAŞKAN ONAY VERDİ, ARAÇ ŞANTİYEDE ÜRETİLDİ
Kocaispir de bu projeyi onayladı ve belediyenin şantiyesinde aracın üretilmesi için talimat verdi. Araç kısa süre içerisinde Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün şantiyesinde ustalar tarafından şase, kaporta ve elektrik aksamı olmak üzere üretilerek Yılmaz Güler’e teslim edildi. Üstü kapalı bir motosikleti andıran araca engelliler, sandalyeyle birlikte çok rahat bir şekilde binebiliyor.
Joystick ile kullanılacak araç için yazılım desteği beklediğini söyleyen Yılmaz Güler, kendisine sahip çıkan Başkan Kocaispir’e teşekkür ederek, “İnşallah bu araç seri üretime geçer ve engelliler rahat eder” diye konuştu. Kocaispir ise engellilere her daim destek olduklarını belirterek, “Yılmaz kardeşimiz bu projesiyle bize gelince hemen talimatı verdim. Her zaman onların yanındayız ve elimizden geldiğince destek olacağız. İnşallah en kısa sürede araç yollara çıkmaya hazır hale gelecek. Gereken desteği vereceğiz” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.