Başkan Karalar'ın 'sağanakta sorun oluşmadı' paylaşımı tartışma konusu oldu

14 Haziran 2022 Salı 15:06
Başkan Karalar'ın 'sağanakta sorun oluşmadı' paylaşımı tartışma konusu oldu
ADANA Büyükşehir Belediye Meclisi'nde konuşan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, dün kent merkezinde etkili olan sağanak yağışta altyapı yatırımları sayesinde sorun oluşmadığına ilişkin fotoğraflarla paylaşım yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın algı yarattığını ileri sürüp, sular altındaki caddelerin ve çöken yolların fotoğraflarını gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 5’inci oturumu, Meclis 1’inci Başkanvekili ve Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda gündem dışı göz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, dün kent merkezinde bazı yerlerde su birikintilerine neden olan sağanak yağışla etkili konuştu. Demirdağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın sosyal medya hesabından “Bugün yaşanan yoğun yağışta, gerçekleştirmiş olduğumuz altyapı projelerimiz sayesinde şehir merkezinde herhangi bir sorun oluşmadı” şeklinde yaptığı fotoğraflı paylaşımı eleştirdi. Karalar’ın ‘sorun oluşmadı’ dediği ve temiz fotoğraflarını paylaştığı caddelerin sular altındaki fotoğraflarını gösteren Demirdağ, manzaranın gerçeği yansıtmadığını savundu.
'YAĞMUR YAĞMADAN ÖNCE ÇEKİLMİŞ'
Fotoğrafları kıyaslayan Demirdağ, şöyle devam etti:
“Bu fotoğraflardan bir tanesi Kurttepe’den. Baktığımız zaman çok güzel fotoğraf fakat bu fotoğraf yağmur yağmadan önce çekilmiş bir fotoğraf. Aynı yerde, aynı bölgede araçlar zor gidiyor. Bu da altyapının çöktüğünü gösteriyor. Elbette ki biz böyle bir durumda karşılaşmayı istemeyiz, Allah bir daha uzun ve şiddetli yağışları göstermesin fakat bir algı üzerinden şehre yaptığımız hizmetleri anlatırken fotoğraf üzerinden daha önce veya sonra çekilmiş fotoğraflar üzerinden siyaset yapmayalım. Lütfen gerçekleri hiçbir zaman saklamayalım. Siyaset biliyorsunuz ahlak işidir. Siyaset bir araç. Zeydan başkana bir daha algıyla Adana’yı algıyla yönetmeye kalkmamasını diliyorum."
‘AKINTI TAHLİYE OLDU’
CHP Grup Başkanvekili Serdar Seyhan da gündem dışı söz alarak MHP’li Demirdağ’a tepki gösterdi. Normalin üzerinde yağış alan her ilçede ve kentte su taşkınları olabileceğini kaydeden Seyhan, “Önemli olan bunun tahliyesinin belirli bir zaman dilimi içerisinde geçip geçmemesidir. Herhangi bir kıyaslamaya girmeyeceğim ama geçmişte bu kentte nelerin yaşandığını çok iyi biliyoruz. O bölgelerde arkadaşımızın dediği gibi yoğun yağışla birlikte Çukurova’dan aşağı doğru meyil olduğu için akıntı olabiliyor ama o akıntının tahliye olduğunu da çok net gördük ve biliyoruz. Su akarken çekilen bir fotoğraf Adana’da alt yapıların pes ettiği bir görüntü ortaya çıkarmıyor. Ayrıca, belediye başkanının kendi kentiyle ilgili fotoğrafları paylaşması, taşkınları önlediğine dair ifadeleri kullanması en doğal hakkındır” diye konuştu. ()

 

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.