Başkan Gültak, halkla buluştu

01 Temmuz 2022 Cuma 11:02
Başkan Gültak, halkla buluştu
MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kazanlı, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerini ziyaret edip, halkla buluştu.
Akdeniz'de vatandaşlarla buluşan Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, hem yapılan ve yapılacak hizmet ve yatırımları anlattı hem de muhtarlar ile vatandaşların talep ve şikâyetlerini dinleyip en kısa zamanda çözümü için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Ziyaretlere AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve mahalle muhtarları da eşlik etti. İlk olarak söz alan muhtarlar, mahallelerine yapılan hizmetler nedeniyle teşekkür ederek, kalan hizmetlerin de en kısa sürede yapılmasın istedi.
Akdeniz’de barışı, kardeşliği ve huzuru yeniden tesis ettiklerinin altını çizen Başkan Gültak, “Akdeniz’de yaşayan vatandaşlarımız arasında hiçbir ayırım yapmadan her mahallemize ihtiyacını duyduğu hizmet ve projeleri, bütçemiz ve imkânlarımız oranında sunmaya devam edeceğiz. Yaz- kış demeden seçildiğimiz günden beri halkımızın içindeyiz. Sahadan ve muhtarlarımızın emrinden ayrılmadım. Ara vermeden mahallelerimizi ziyaret ediyor, vatandaşlarımızı dinliyoruz” dedi.
Geçen ayki Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, yönetimin 310 milyon TL’lik borçlanma talebinin bizzat kendisinin uğraşları sonucu Cumhur İttifakı Meclis üyelerince onaylanıp borçlanma yetkisinin verildiğini vurgulayan Başkan Gültak, “Büyükşehir Belediyesi’nin 310 milyon TL borçlanma almasını sağlayan kardeşiniz benim. Büyükşehir’in de bütçede sıkıntıları var. Biz de 50 milyon TL’lik borçlanma istedik. İki senedir de borçlanma istemedik, kendi yağımızda kavrulduk. Tüm meclis üyelerimize de sesleniyorum; umarım 50 milyonluk borcu da kırpmazlar. Çünkü kırpılırsa kabul etmeyeceğim. Muhtarlar beni terletti, asfalt, kaldırım, yol hizmeti bekliyorlar. Borçlanma yetkisi verilir verilmez, Temmuz ortasından itibaren asfalt, yol, kaldırım hizmetlerine yeniden hız vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Yaklaşık 20 senedir Mersin’de süren imar sıkıntısına dikkat çeken Başkan Gültak, göreve geldiklerinden sonra sorunu çözdüklerini söyledi.
Belediyenin Kazanlı’ya kazandırdığı spor tesisi hakkında da bilgi veren Başkan Gültak, “FİFA standartlarında büyük bir saha ve tesis. Her şeyi bitti. Burada hem Kültür Müdürlüğümüz hem de biz, bu işi Kazanlı’daki kulüpler ve muhtarlarımızla birlikte sürdüreceğiz. Sahanın kullanılmasını sizler sağlayacaksınız" diye konuştu.
Akdeniz Belediyesi’ni 2019 yılı seçimlerinden sonra 232 milyon TL borç ile devraldıklarını hatırlatan Başkan Gültak, İller Bankası’ndan gelen bütçenin maaşları dahi karşılayamadığını söyledi.
Ağır borç yüküne rağmen hem hizmet ürettiklerini hem de ilçeye yatırımlar yaptıklarını vurguladığı açıklamasında Başkan Gültak, kent merkezindeki hiçbir ilçe belediyesinde olmayan bir asfalt şantiyesini, 1 lira dahi ödemeden hibe yoluyla Akdeniz’e kazandırdıklarını anlattı.
Bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile de konuyu görüştüğünü kaydeden Başkan Gültak, baştan sona yenilenen Yılmaz Güney Gençlik Merkezi’nin, 400 ila 500 kapasiteli kız öğrenci yurdu olarak da hizmet vermesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını ifade etti. Vatandaşların da taleplerini anlatmasından sonra Başkan Gültak, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti, karşılaştığı çocukları hediyelerle sevindirdi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.