Başkan Gültak: Akdeniz'in kurtuluşu kentsel dönüşümle mümkün

27 Temmuz 2022 Çarşamba 12:52
Başkan Gültak: Akdeniz'in kurtuluşu kentsel dönüşümle mümkün
MERSİN'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçede acil ihtiyaç duyan 6-7 mahallede daha kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirmek istediklerini belirterek; "Mersin ve Akdeniz’in tek kurtuluşu, vatandaşımızı mağdur etmeden yerinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmektir" dedi.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak'ın son durağı Siteler Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve parti yetkililerinin de katıldığı buluşmada söz alan Siteler Mahalle Muhtarı Nebi Akkağıt, ziyareti ve mahalleye kazandırdığı hizmet ve çalışmalar nedeniyle Başkan Gültak ve belediye hizmet birimlerine teşekkür etti.
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak da mahalle sakinlerine hitabında, mahalleye sunulan hizmetleri anlattı, kalanların da en kısa sürede vatandaşlara sunulacağını anlattı. Konuşmasında, Cumhur İttifakı olarak oybirliği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 310 milyon TL borçlanma yetkisi verdiklerini hatırlatan Başkan Gültak; Akdeniz Belediyesi’nin 28 Temmuz’da yapılacak olağanüstü meclis toplantısında borçlanma talebini yeniden gündeme getireceklerini belirtti. Meclis üyeleri ve muhtarlardan destek isteyen Başkan Gültak, "Şimdi bizler de talep ettiğimiz bu borçlanma yetkisinin Meclisimizden oybirliği ile çıkmasını bekliyoruz. Çünkü Akdeniz'in, Büyükşehir'e göre çok daha fazla ihtiyacı var. Merkez ilçelerde ekonomik olarak en çok sıkıntı çeken belediyelerin başında geliyoruz" diye konuştu.
Sitelerin de kentin en eski mahallelerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, Çay ve Barış Mahallesi örneklerini vererek, yerinde kentsel dönüşüm projelerinin önemine değindi. Özellikle projenin tamamlandığı Çay Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların çok avantajlı bir durumda olduğunu belirten Başkan Gültak, "Barış Mahallesi’ndeki  proje hızla ilerledi. 1 yıla kalmaz bitecek. Sadece bu 2 mahallemiz değil, Mersin ve Akdeniz ilçemizin birçok mahallesi dönüşüme ihtiyaç duyuyor. Halkın mağdur olmaması kaydıyla, yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle bu şehir değişir. Yarın Çay Mahallesi sakinleri yeni, modern ve güvenli konutlarına yerleşecek, Barış Mahallesi de yaklaşık 1 sene sonra teslim edilecek. Yepyeni evler; tapu sorunu, park sorunu yok, çocukların oyun alanı sorunu, kreş, ibadethane sorunu yok" ifadesini kullandı.
Mersin’in kurtuluşu, vatandaşı da mağdur etmeyen kentsel dönüşüm projeleri olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak, şunları söyledi:
"Siteler ve diğer mahallelerimizin her türlü sorununu çözmek istiyorsak devletin de sağladığı imkânları kullanarak Mersin’de kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek zorundayız. Bugüne kadar kimse yapmamış, korkmuş. Başka bir formül bulan da yok. Tabi vatandaşı ikna edemezsen sıkıntı yaşarsın ama biz başardık. Gelecek seçimde Akdeniz’de yeniden seçilip göreve gelmemiz halinde, bu kez 2 değil, alt ve üstyapısı sorunlu, parkı, yeşil alanı olmayan 6-7 mahallemizde birden kentsel dönüşüm projelerini başlatacağız. Bu konuda hükümetimizin de desteğini alıyoruz. Başkaları konuşuyor ama biz iş yapıyoruz. Bitirdiğimiz projeleri de ortaya koyduk."
Hafta sonu Esenli Mahallesinde, belediyenin ilk kez düzenlediği Esenli Üzüm Şenliği’ne de değinen Başkan Gültak, şenliğin; kendisinin de beklediğinin çok üzerinde bir katılım ve ilgi gördüğünün altını çizerek, "Açıkçası şaşırmadım değil ama demek ki bunlar lazım. Bugün Google’ye festival yazdığınızda karşınıza Karaduvar çıkıyor. Çünkü Akdeniz, artık kavga ve uyuşturucu ile anılmıyor. Festivaller, şenlikler, barış ve kardeşlikle anılıyor. Bunlar da kolay olmuyor, çalışarak oluyor" dedi.
Başkan Gültak, konuşmasından sonra söz alan Siteler Mahallesi sakinlerini de tek tek dinledi, dile getirdikleri taleplerini not edip, en kısa sürede çözümü için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Başkan Gültak, ardından da mahallede esnaf ziyareti gerçekleştirdi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.