Başkan Çetin: Fore kazık, bodrum otoparkı ve sismik izolatör zorunlu hale getirilmeli

04 Nisan 2023 Salı 13:16
Başkan Çetin: Fore kazık, bodrum otoparkı ve sismik izolatör zorunlu hale getirilmeli
ÇUKUROVA Belediye Başkanı Soner Çetin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan yeni deprem yönetmeliğinde fore kazık, bodrum otoparkı ve sismik izolatörün zorunlu hale getirilmesini, asma ve çekme katların yasaklanmasını istedi. Başkan Soner Çetin, Çukurova’nın depremi en şiddetli şekilde hisseden ilçe olduğunu ancak en az etkilendiğini söyledi.
Çukurova Belediye Meclisinin Nisan ayı oturumu Soner Çetin başkanlığında yapıldı. Başkan Soner Çetin, gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada deprem sürecini değerlendirdi. Depremin ilk saatlerinde Çukurova’da yıkımların görülmesini garipsediklerini çünkü zemin yapı stoğu olarak Çukurova’nın daha güvenli olduğunu belirten Başkan Soner Çetin, “Çevre Şehircilik Bakanlığının öncülüğünde çalışmalar yapıldı ve tüm Çukurova ilçesi incelendi. Deprem Çukurova’da 6,7 büyüklüğünde hissedildi. Çünkü yüzeye yakın bir deprem olduğu için kayalık zeminde daha çok hissedildi. Diğer ilçelerde ise 5,1 ve 4,9 arasında hissedildi. Çukurova yıkılması gereken bina sayısı şu anda 78. Yani depremin en çok hissedildiği Çukurova depremden daha az etkilenmiş. Seyhan’da 280 ve gün geçtikçe artıyor. Yüreğir 302 bina, Sarıçam 105 bina, Ceyhan 312 bina, İmamoğlu’nda bile yıkılacak 76 bina var. Tufanbeyli ile 79 bina ile bizden fazla” dedi.
TEDBİRLERİMİZ DEVAM EDECEK
Yeni deprem yönetmeliği hazırlandığını belirten Başkan Soner Çetin,  "Çevre ve Şehircilik Bakanına defalarca çağrıda bulundum; fore kazık zorunlu hale getirilsin, asma ve çekme katlar yasaklansın, sismik izolatör zorunla hale getirilsin, bodrum otoparkının istisnalarının ortadan kaldırılması gerekiyor. Biz bu tedbirleri aldık. Bizim de depreme yönelik tedbirlerimiz araştırmalarımız devam ediyor ve edecek” diye konuştu.
DENETİM KURULU RAPORU SUNULDU
Başkan Soner Çetin’in açıklamalarının ardından gündem maddelerine geçildi. Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2022 Yılı Denetim Raporu Komisyon Başkanı Mustafa Karakuş tarafından okundu ve Başkan Soner Çetin’e sunuldu. Başkan Soner Çetin, Komisyon Başkanı Mustafa Karakuş ve üyelerine teşekkür etti.
SPOR SALONLARINA YENİ DÜZENLEME
Gündemin ikinci maddesi olarak spor salonlarının saatlerinin çalışma saatlerine ilişkin yeni düzenleme görüşüldü. Buna göre spor salonlarının hafta içi sabah 08.00’de açılacak 22.00’de kapacak. Spor salonları pazar günleri kapalı olacak. Gürültü ve müziğin çevreyi rahatsız etmemesi için de tüm önlemler alınacak. Başkan Soner Çetin, vatandaşları düşünerek böyle bir düzenlemeye gittiklerini belirterek, “Kimsenin başkasını rahatsız etmeye hakkı yok. Bununla ilgili tüm önlemleri alacağız. İnsanları rahatsız edecek davranışlara izin vermeyeceğiz” dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.