Başkan Çetin, aşure etkinliğine katıldı

12 Eylül 2022 Pazartesi 16:52
Başkan Çetin, aşure etkinliğine katıldı
ÇUKUROVA Belediye Başkanı Soner Çetin, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesince düzenlenen aşure etkinliğinde cem evlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
​Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şubesince binlerce kişinin katılımıyla aşure etkinliği düzenlendi. Yüzüncüyıl Cem Evinde düzenlenen etkinlikte aşure kazanları kardeşlik için kaynadı, deyişler söylenerek, semah dönüldü. Ali Güzel Dede’nin aşure duasını okumasının ardından konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, “Aşuremizi dostluk, kardeşlik, barış için kaynattık. Aşuremizi tüm insanlar için kaynattık. Aşuremizi haktan, emekten, barıştan, özgürlükten yana olanlar için kaynattık” dedi.
TÜRKİYE’DE KARDEŞÇE YAŞAYACAĞIZ
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de aşurenin birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk için kaynadığını belirterek, “Aşure birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sembolüdür. Kazana giren her şey bir arada durur, birbirini tamamlar ama hiçbiri kendi özelliğini yitirmez. Biz de Türkiye’deki 84 milyon insan; tüm farklılıklarımızla, bir arada kardeşçe, barış içinde yaşayacağız. Bu birliğin, beraberliğin kuşkusuz çimentosu da Alevi canlarımızdır” diye konuştu.
ALEVİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ
Aleviler yüzyıllardır bu topraklarda toplumun birleştirici gücü olduğunu kaydeden Başkan Soner Çetin, “Üzerinden yüzyıllar da geçse ve bazı ön yargılar yıkılsa Alevilerin temel sorunları bugün hala çözülmemiş, çözülememiş belki de çözülmek istenmemiştir. Her fırsatta yalanlarıyla Alevileri tahrik etmeye, çatışmanın içine çekmeye çalışan bu mihrakların oyununa elbette ki daha önce olduğu gibi Alevi canlarımız gelmemektedir. Aleviler, toplumsal düzen konusunda çok duyarlıdır. Bunu tüm tahrik ve kötü niyetli girişim karşısında göstermişlerdir. Bu olumlu tavır karşısında yapılması gereken Alevilerin taleplerini dikkate almak ve çözüm üretme noktasında ciddi adımlar atmaktır” dedi.
SONER ÇETİN ÇİÇEK VERİLDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez de konuşmalarında Alevilerin yıllardır çözülmeyen sorunlarına dikkat çekti. Konuşmalardan sonra Ercan Geçmez ve Saim Yılmaz vakfa hizmetlerinden dolayı Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e çiçek verdi. Büyük ilgi gören aşure etkinliğine CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir de katıldı. Konuşmaların ardından aşure etkinliği Ender Balkır konseri ile devam etti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.