Başkan Altunok: Silifke il olmalı

02 Temmuz 2022 Cumartesi 12:50
Başkan Altunok: Silifke il olmalı
MERSİN'de Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, il olacak ilçeler arasında Silifke’nin de mutlaka yer alması gerektiğini söyledi.
Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, ilçede bulunan siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Altunok, toplantıdaTürkiye’de il olacak ilçeler arasında Silifke’nin mutlaka olması gerektiğinin altını çizdi. İlçede bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Silifke Başkan Altunok, “Silifkeliler olarak yıllarca özlemle beklediğimiz ve hak ettiğimizi düşündüğümüz il olma fırsatını yeniden yakaladık. Şu anda il sayısı artırılacaksa Silifke’miz ilk adaylardan biridir ve il olmalıdır. Tarihi ve turistik yerleri ile, deniz ulaşımı ile, tarım ürünleri ile, sanayi ürünleri ile Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz araştırmalarında kullanılan Fatih, Kanuni ve Yavuz isimli sondaj gemilerimizin de İlçemize bağlı İncekum mevkiinde yer almasının yanı sıra Akkuyu Nükleer Güç Santralinin de ilçemizde bulunması il olmamız konusunda en büyük sebeplerimizin başında yer almaktadır. Bu yüzden Silifkeliler olarak il olmaya hem talibiz hem de elimizden alınan illik hakkımızın geri verileceğini ümitle bekliyoruz" dedi.
Başkan Altunok, il olmaya aday Silifke ile ilgili hazırladığı bir dosyayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Mersin milletvekillerine ve ilgili kurumlara ulaştıracağını da duyurdu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.