Bakan Yardımcısı Demirtaş: Osmaniye'de 474 binanın 238'ini yıktık

08 Mart 2023 Çarşamba 12:19
Bakan Yardımcısı Demirtaş: Osmaniye'de 474 binanın 238'ini yıktık
ÇEVRE, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Osmaniye’de acil yıkılacak olan 474 binadan 238'nin yıkıldığını söyledi. Demirtaş, “Önümüzdeki 10 günlük bir zaman zarfında tamamen enkazların, molozlarında kaldırılması dahil sonlandırmış olacağız"dedi.
Vali Erdinç Yılmaz başkanlığında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Koordinatör Vali Niğde Valisi Mustafa Koç ve İldeki çadır alanları sorumlularının katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, ağır hasarlı binaların yıkımları ile ilgili bilgi verdi. Demirtaş, “Osmaniye’nin yerli makinalarıyla ilgili çalışan firmalar makas bulmakta biraz zorlandılar. Kentte üç kata kadar olan yerlerde yıkımlar yapıldı ama büyük yapılarda biraz sıkıntıları oldu. Acil yıkılacak olan binalardan yüksek yapılı olanlar kaldı. Diğerleri aşağı yukarı yıkımları bitti. Oransal olarak 474 binanın 238 tanesini yıktık. Bunlar arasında yüksek binalar kaldı. 0-3 kat arası olan binaların çoğu yıkılmış oldu. Bir tane camimiz var. Bir 10 günlük bir zaman zarfında tamamen enkazların, molozlarında kaldırılması dahil sonlandırmış olacağız"diye konuştu. ()


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.