Baharın geldiği Toroslarda renk cümbüşü

13 Mayıs 2023 Cumartesi 12:38
Baharın geldiği Toroslarda renk cümbüşü
MERSİN'in Erdemli ve Silifke İlçelerinin sınırında Toroslar'ın 2 bin 500 rakımda bulunan Eğriçayır Yaylası baharın gelişiyle rengarenk oldu.
Mersin'in sıra sıra dizilen Toros Dağları'nın zirvesindeki yaylalarda açan rengarenk çiçekler görsel şölen oluşturdu. Karların erimesiyle coşan nehirler Toros Dağları'na hayat veriyor. Dağların eteklerinde açan rengarenk kır çiçekleri kartpostallık görsel güzellik sunuyor.  Mersin'den sıfır rakımdan 1,5 saatlik bir yolculuktan sonra ulaşılan Eğriçayır Yaylası'nda da rengarenk çicekler ziyaretçilerini bekliyor. Bölgede arıcılıkla uğraşan Celal Çay, "Bölgede hiçbir ağaç yok. Sadece kır bitkileri, kır çiçekleri ve çayırlar var. Burada İlkbahar yeni başladı; Biz buna erken bahar deriz. Burada kar suları eridi. Bu güzelim doğadan çıkan sular menderesler oluşturarak, Limonlu Çayı gidiyor ve Limon Çayı aracılığıyla Akdeniz ile buluşuyor" dedi. ()

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.