Ayağındaki kırıktan dolayı ölüme terk edilen eşek kurtarıldı

11 Ocak 2023 Çarşamba 09:51
Ayağındaki kırıktan dolayı ölüme terk edilen eşek kurtarıldı

ŞIRNAK’ın İdil ilçesinden arka sol ayağı kırılmış şekilde bulunan ve Osmaniye’deki Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne transferi sağlanan eşek, tedavi altına alındı. Yaklaşık 6 saat süren başarılı bir operasyonla kırık ayağı ampute edilen ve hayati tehlikeyi atlatan eşek için, tedavi süreci bittikten sonra protez çalışmalarına başlanılacak.
İdil ilçesinde sol arka ayağında kırık şekillenen eşek, sınırın sıfır noktasında ölüme terk edildi. İhbar sonucunda belediye ekipleri tarafından bulunan eşek, HAYTAP ile iletişime geçilerek yaklaşık 600 kilometrelik zahmetli bir yolculuktan sonra Osmaniye’deki HAYTAP Tedavi Merkezi’ne transfer edildi. HAYTAP Başkan yardımcısı Veteriner Hekim Ali Laçinbala, radyografik muayene sonucunda kırık odağını tespit ederek gerekli müdahaleyi yaptı. Hayati tehlikeye atlattıktan sonra HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne transferi sallanan eşeğin, her geçen gün yaşama daha iyi tutunduğu, kırık iyileşmesi sağlandıktan sonra protez çalışmalarına başlanacağı kaydedildi.
'AMPUTE ETMEK ZORUNDA KALDIK'
Eşeğin tedavi süreciyle ilgili bilgi veren HAYTAP Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Ali Laçinbala, “İdil’den getirilen eşeğimiz bu zahmetli yolculuk sonucunda gerçekten yorgun ve bitki durumdaydı. İlk müdahalemizi yaptıktan sonra X-Ray muayene ile tarsal kemiklerdeki kırık tespit edildi. Kırığa internalfikasyon tekniğiyle müdahale etmemize rağmen daha alt kısımda oluşan ikinci bir kırıktan dolayı tırnağın biraz üstünden ampute etmek zorunda kaldık. Şu anda Kasım ayında açılan HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde tedavisi devam etmektedir. Hayati tehlikeyi atlatan eşeğimiz buradaki kaderine terk edilmeyen hayvanlarla birlikte ölene kadar bizlerle birlikte misafirimiz olacak" dedi. ()
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.