Antrenör Biratan: Başarı zorlu bir yolculuktur

23 Ocak 2023 Pazartesi 11:44
Antrenör Biratan: Başarı zorlu bir yolculuktur
FUTBOL antrenörü Berkcan Biratan, Türkiye’de özel bir futbol ekolü geliştirmeye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Sürekli, hızlı ve kolay bir şekilde başarıya ulaşmayı istiyoruz. Oysa başarı, zorlu bir yolculuktur. Zorlu yolculuklar, birçok şey katar ve bu yolculuklardan öğrendikleri, insanın içine işler" dedi.
Türkiye’deki futbol anlayışına ilişkin değerlendirmelerde bulunan antrenör Berkcan Biratan, özel bir futbol ekolü geliştirmenin bir ihtayaç olduğunu kaydetti. Biratan, "Burada taraftardan antrenöre, futbolcudan teknik çalışanlara kadar herkesin rolü olmalı. Tüm dünyada en çok seyredilen, takip edilen, taraftarı bulunan spor organizasyonu şüphesiz futbol. Bu duruma paralel olarak ülkemizde futbola bakış açısı, herkes tarafından görülebiliyor. Biz futbolla yatıp futbolla kalkan bir ülkeyiz. Türkiye, bir futbol ülkesi demek yanlış olmayacaktır. Tüm bu ilgiye, meraka, isteğe rağmen futbol standardımızın gelişemiyor olması biraz da bizim karakterimizle ilgili. Sürekli, hızlı ve kolay bir şekilde başarıya ulaşmayı istiyoruz. Oysa başarı, zorlu bir yolculuktur. Zorlu yolculuklar, birçok şey katar ve bu yolculuklardan öğrendikleri, insanın içine işler" dedi.
Ekol olabilecek bir futbol anlayışı bulunması gerektiğine dikkat çeken Biratan, "Burada futbolcular kadar teknik direktörlere de rol düştüğünü düşünüyorum. Hatta bir uygulama ile Türkiye’deki futbolun tüm bileşenleri bir araya gelmeli, fikir alışverişi yaparak Türkiye’deki futbolun gelişimi adına bir mutabakat sağlamalı. Burada bir ekol oluşturmak, futbolumuzun seviyesini bir üst düzeye taşıyacaktır. Bugün Avrupa futboluna bakıldığında başarılı ülkelerde altyapıdan oyuncu yetiştirmeye, oyun anlayışından taktik stratejiye kadar belli bir ekol oluştuğu görülebiliyor" diye konuştu.
FUTBOLA İLGİ BİTMEDİ
Son olarak gençlerin ve çocukların futbola ilgisinin azaldığına yönelik yorumlara katılmadığını belirten Berkcan Biratan, "Gençlerin futbola olan ilgisi henüz bitmedi. Bunun üzerine özellikle son dönemde fazlasıyla tartışma yapılıyor. Birçok yorumcu, spor yazarı, antrenör ve sporcu gençlerin eskisi kadar futbola ilgili olmadığına yönelik fikir beyan ediyor. Ben genç yaş gruplarında aktif olarak antrenörlük görevimi sürdürüyorum. Dolayısıyla Türkiye’de gençlerin futbola ve futbolcu olmaya yönelik ilgisinin kesinlikle azalmadığını, aksine her geçen gün elde edilen başarılarla daha da perçinlendiğini söyleyebilirim. Özellikle Anadolu’nun her noktasında, bir gün futbolcu olma hayali kuran çocuklarla karşılaşmak mümkün" ifadelerini kullandı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.