Anamurlu kadın üretici, Peru elması yetiştirdi

22 Haziran 2022 Çarşamba 16:21
Anamurlu kadın üretici, Peru elması yetiştirdi

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), () MERSİN'in Anamur İlçesi’nde üretici Safiye Derya, Güney Amerika ülkesi Peru’dan getirtilen elmanın üretimine başladı. 

Üretici Safiye Derya, 7 yıl AR-GE çalışması yaptıktan sonra Peru elmasını Anamur’da geliştirdi. İlçeye bağlı Malaklar Mahallesinde 3 dönüm tarla üzerinde Peru elma bahçesi kuran Derya, ürünün hem üretimini hem de danışmanlığını yapıyor. Akdeniz Bölgesinde 440 rakıma kadar üretimi yapılabilen Peru elmasının don riskine karşı direnç gösterdiğini kaydeden Derya, "Ürünümüz 400 metre rakıma kadar yetişebiliyor. Dona karşı direniyor hatta etkilenmiyor diyebiliriz. Peru elmasının üretimi için sera gerekmiyor. Açıkta üretilen Peru elmasında organik gübre kullanılıyor. Ejder meyvesine benzeyen ancak, koku ve tat olarak daha çok tercih edilen Peru elması, fide dikildikten bir yıl sonra meyve vermeye başlıyor. Tanesi 35-50 lira arasında satışa çıkan Peru elması, az üretildiği için şimdilik ancak Anamur’da tüketime sunulabiliyorum. Anamur’da üretilen tropikal meyveler olan mango, asiflora, ananas, papaya, ejder, papinodan sonra Peru elmasına da talep giderek artıyor" dedi.
Tropikal meyveler üzerinde çalışmalar yapan Derya, hedefinin ürünü bir kaç yıl sonra yurt dışına ihraç etmek olduğunu söyledi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.