Amanoslar'da 'sarı benekli semender' görüntülendi

15 Temmuz 2022 Cuma 12:34
Amanoslar'da 'sarı benekli semender' görüntülendi
OSMANİYE’deki Amanos Dağları'nda, ‘Türk semenderi’ olarak bilinen ve nesli tükenmekte olan 'sarı benekli semender' görüntülendi.
Amanos Dağları'nda yer alan 1650 rakımlı Zorkun Yaylası'na ailesiyle gezmeye giden fotoğrafçı Adem Uçan, Şenlik Tepesi mevkindeki arkadaşının evinin bahçesinde, siyah parlak renkli bir sürüngene rastladı. Adem Uçan, nesli tehdit altında olduğunu bildiği sarı benekli semenderi cep telefonu ile görüntüledi. Uçan, çocuklarına, sarı benekli semenderin nesli tehdit altında bir sürüngen olduğunu anlatarak, yakından gösterdiğini belirtti.
Neurergus cinsine bağlı bir hayvan türü semenderin, sadece Türkiye'de bulunduğu, nehirlerde veya akıntılarda, genellikle orman kenarlarında yaşadığı, habitat kaybından dolayı soyu tehlike altında olduğu kaydedildi. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.