Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü mezunları 55 yıl sonra buluştu

10 Haziran 2022 Cuma 15:24
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü mezunları 55 yıl sonra buluştu
MERSİN’in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü mezunları, 55 yıl sonra bir araya gelmenin sevincini yaşadı.
Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü mezunları Abbas Yıldırım, Hasan Türkmen ve Dudu Sert tarafından düzenlenen buluşma etkinliğine 20 ilden yaklaşık 70 okul arkadaşı buluştu. 55 yıl önce okudukları ve eğitim gördükleri alanları gezen ve eski günleri yâd edip hasret gideren okul arkadaşları, anılarını tazeledi. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü 1971 mezunu Abbas Yıldırım (73), "Bu okul bizim zamanımızda hem teorik hem de pratik olarak eğitim gördüğümüz yatılı okulumuzdu. Ben 2 yıldır sosyal medya aracılığı ile okulumuzda okuyan ve hayatta olan arkadaşlarıma ulaşmak için çok uğraştım. İki yılın sonunda okul arkadaşlarımızdan yaklaşık 70'ine ulaştık. 55 yıldır birbirimizi görmüyorduk. Bu okulda bizlerin çok güzel hatıraları vardı. Bir çoğumuz mezun olduktan sonra buraya gelme fırsatımız olmadı. Arkadaşlarımızla ayarladık ve iki günlük buluşma ve gezi programı ayarladık. Çok mutlu olduk. Arkadaşlarımızla yarım asırlık hasretimizi giderdik. Hepsinin ayaklarına sağlık” dedi.
'ÇOK MUTLU OLDUK'
Okulun mezunlarından Dudu Sert (69) ise, "Arkadaşlarımızla ve sınıf arkadaşlarımızla 55 yıl önce eğitim gördüğümüz okulda yeniden bir araya gelmek çok mutluluk verici bir olay. Arkadaşlarım ile eski günleri konuştuk. Onlarla sohbet edip, geçmişi ve günümüzü değerlendirdik. Hepimiz kardeş gibiyiz. İnanın yaşımız 70’e çıksa da aynı gençliğimiz ve arkadaşlığımız çok taze duruyor. Böyle güzel buluşmaları her zaman yapmak istiyoruz. Bu güzel buluşmaya katılan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Hasan Türkmen ise ülke tarımına 50 yıldır emek veren ve gelişmesinde katkı sağlayan bir çok yöneticinin bu okuldan mezun olduğunu kaydederken, "Bizler bu okulun mezunu olarak çok gururluyuz. Bizim okuduğumuz dönemden pek fazla bir şey kalmamış ama Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü  olarak hizmet veriyor. Bu buluşmayı düzenleyen ve katılan bütün okul arkadaşlarımı teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
55 yıllık okul arkadaşları okudukları okulun bulunduğu enstitü hakkında kurum yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Ardından toplantı salonunda bir araya gelerek kendilerini tanıtıp, bir birleri ile konuşup hasret giderdiler. 70 okul arkadaşı buluşma sonunda okulun yeşil alanında hatıra fotoğrafı çektirdiler. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.