Aksıfat, Silifke ve Erdemli'nin içme suyunu karşılayacak

25 Mayıs 2023 Perşembe 12:55
Aksıfat, Silifke ve Erdemli'nin içme suyunu karşılayacak

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), ()-MERSİN'i bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Silifke ilçesindeki, 10 bin futbol sahası büyüklüğünde 68 bin dekar araziyi sulayacak Aksıfat Barajı'nda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Silifke ilçesine gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Silifke ilçesine geldi. Bakan Nebati, beraberindekilerle birlikte, 15 Kasım 2022 tarihinden beri su tutulmaya başlanan Aksıfat Barajı'nda geçti. Temelden 83 metre yüksekliğe, 60 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip barajda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Bakan Nebati, "Silifke'de çalışmalarının son safhasına gelinen ve çok yakında açılışını hedeflediğimiz, Mersinimizin yıllık 8,3 milyon metreküp içme suyu ihtiyacının karşılanacağı ve 10 bin futbol sahası büyüklüğünde 68 bin dekar arazinin sulanacağı Aksıfat Barajı ziyaretimizi gerçekleştirdik. Barajlarımızın inşasıyla, sağlanacak sulama imkânıyla birlikte; bölgedeki narenciye, çilek, kivi, zeytin ve sebze üreticilerimizin tarımsal verimliliği de artacak Toroslar'dan süzülen milli servetimiz kaynak sularının bir damlası dahi israf edilmeyerek aziz Mersinli hemşehrilerimizin hizmetlerine sunulacaktır. Türkiye Yüzyılı'nda Mersin'in büyük projelerinden Aksıfat Barajı inşasında görev yapan yetkililerden ilgili çalışmalara ilişkin kapsamlı bilgi aldık. Barajın yapımında emeği geçen tüm ekiplere teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Bu arada, Toros Dağları'ndan süzülerek Akdeniz'e karışacak milli servet olan 'Aksıfat Barajında tutulması ile kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 8,25 GWH enerji üretimi sağlanacak. Baraj aynı zamanda 65 milyon 100 bin metre küp su depolayarak, Silifke ile Erdemli ilçelerine bağlı yerleşim yerlerine yıllık 8,33 hektometre küp içme suyu sağlacak. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.