AKDEV, New York’taki 30 Ağustos kutlamalarında Adana’yı temsil etti

31 Ağustos 2022 Çarşamba 13:16
AKDEV, New York’taki 30 Ağustos kutlamalarında Adana’yı temsil etti
ATATÜRK Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, Amerika Birleşik Devleti'ndeki (ABD) New York kentinde bulunan Türkevi’nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarında Adana’yı temsil ederek, örnek bir davranış sergiledi.
New York'taki Türkevi'nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlaması düzenlendi. New York Başkonsolosu Reyhan Özgür, Türkevi'nde görevli Emniyet Müdürü Subutay Eraslan, Jandarma Komutanı Mehmet Balcı ve ABD'li üst düzey bürokratlar ile AKDEV Genel Başkanı Gül Karyaldız'ın bulunduğu kutlamada, Alparslan ve Malazgirt’ten başlayan zaferlerin 30 Ağustos’la taçlanması belgeselle anlatıldı. Geçmişten günümüze başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
Federasyona bağlı sivil toplum örgütleri ile AKDEV, 30 Ağustos kutlamalarıyla birlikte paneller ve gösteriler düzenleyerek, Türkiye’deki bayram coşkusunu New York’ta da yaşattılar.
Öte yandan, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “BM Daimi Temsilciliğimizle birlikte Türkevi'nde düzenlediğimiz etkinlikte, 30 Ağustos Zaferimizin 100'üncü yıl dönümünü vatandaşlarımızın da katılımıyla kutladık. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle andık” ifadelerine yer verdi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.