Akdeniz’de ibadethanelere özel bakım

01 Haziran 2023 Perşembe 12:09
Akdeniz’de ibadethanelere özel bakım

MERSİN, ()-MERSİN'de Akdeniz Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan ve vatandaşların dini vecibelerini eda ettiği camiler, Kur’an Kursları, mescit ve türbelere yönelik dezenfekte, halı yıkama ve temizlik çalışmalarına hız verdi.
Akdeniz Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve nezih bir ortamda ibadetlerini ifa edebilmeleri amacıyla, ilçe genelinde bulunan ibadethanelerde temizlik, halı yıkama ve ilaçlama hizmetini sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı Mobil Temizlik Ekibi, havaların ısınmasıyla birlikte son teknolojiye sahip modern araç ve gereçler yardımıyla vatandaşların dini vecibelerini yerine getirdiği ibadethanelerde halı yıkama ve dezenfekte çalışmalarını aralıksız gerçekleştiriyor.
Özellikle Koronavirüs salgını döneminde ibadethaneler çok yoğun şekilde hizmet veren ‘Mobil Cami Temizlik Ekibi’, hazırladığı plan ve program kapsamında ilçe genelinde bulunan 114 cami 2 kilise, ayrıca mescitler ile Kur’an kurslarına yönelik hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. Son olarak Parmakkurdu Mahalle camisinde halı yıkama ve dezenfekte çalışması yapan mobil ekip, Yunus Emre Cami’sinin halılarını yıkayıp temizledi, Huzurkent Gazi Mahallesi Camisi avlusunu da dezenfektanlı su ile yıkadı.
Öte yandan Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların sıcak havalarda dinlenmek ve soluklanmak için ziyaret ettiği ibadethanelerin bahçe ve avlularına da gerekli bakımı yapıyor, camilerin avlularını hem ilaçlı ve tazyikli su ile yıkıyor; ayrıca ot biçme ve ağaç budama hizmeti veriyor. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.