Akdeniz’de depremzede kadınlar sergiye hazırlanıyor

31 Mart 2023 Cuma 14:22
Akdeniz’de depremzede kadınlar sergiye hazırlanıyor

Mustafa ERCAN/MERSİN, ()-MERSİN'in merkez Akdeniz ilçesinde, Kahramanmaraş depremleri sonrasında gelerek misafir olan depremzede kadınlar hazırlandıkları özel sergide, ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini beğeniye hem de satışa sunacak
Akdeniz Belediyesi’nin kültür ve sanat evlerinde misafir edilen depremzede kadınlar özel bir sergiye hazırlanıyor. Takı tasarım, ahşap boyama ve örgü kursları alan kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini 8-9 Nisan 2023 tarihlerinde açacakları sergide hem beğeniye hem de satışa sunacak.
Akdeniz Belediyesi; deprem felaketi nedeniyle Hatay ve Kahramanmaraş’tan göç eden aileleri, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı kültür sanat evlerinde ağırlamaya devam ediyor. Felaketi yaşayan ailelerin temel ihtiyaçlarını da karşılayan Akdeniz Belediyesi, afetzede ailelere uzmanlar eşliğinde hem psikososyal destekler sunuyor, hem de deprem felaketi nedeniyle sarsılan moral ve özgüvenlerini arttırıcı etkinlikler düzenliyor.
Akdeniz Belediyesi, kültür ve sanat evlerinde barınan depremzede kadınlar için çeşitli mesleki ve beceri kursları vermeye de başladı. Kurslar kapsamında kadınlar; takı tasarımı, ahşap boyama, biçki dikiş, örgü kıyafetler, örgü süsler ve geri dönüşüm malzemelerinden hediyelikler yapmayı öğreniyor. Böylelikle büyük felaketin ruhlarında yarattığı ağır psikolojik travmadan bir nebze uzaklaşan deprem mağduru kadınlar, zamanlarını da daha güzel ve verimli geçirme imkânı buluyor.
Eğitmenler gözetiminde birbirinden farklı ve ilgi çekici el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar, 8-9 Nisan 2023 tarihleri arasında bir AVM’de açılacak stantlarda düzenlenecek sergide ortaya çıkardıkları eserleri satma ve gelir elde etme imkânı da elde edecek. Akdeniz Belediyesi’nin, afetzede kadınlara yönelik mesleki eğitim ve beceri kursları çeşitlenerek devam edecek.
Duygularını paylaşan depremzede kadınlar, kendilerine sunulan bu destek ve imkan nedeniyle Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti. Antakya’dan Mersin’e göç eden depremzedelerden biri olan Aylin Ateş; "Arkadaşlarım vesilesiyle el işi sanatlarını burada öğrenebileceğimi duydum ve hemen gelip başladım. Hocalarımız sayesinde farklı el işi sanatlarını öğreniyoruz. Aldığımız bu güzel kurslar sayesinde boş zamanımızı değerlendiriyor, yaşadığımız depremi bir süre de olsa aklımızdan çıkarıyoruz" dedi.
Yine Hatay’dan Mersin’e göç ederek kültür sanat evinde konaklayan depremzede kadınlardan biri olan ve kurs alan Zarife Kaplan ise "Burada ahşap boyama sanatı ile ilgili kurslar olduğunu öğrendim ve katılmaya karar verdim. Yaşadığımız stres ve sıkıntıyı üzerimizden atmak için kurslara katıldım. Bu kursların açılmasını sağlayan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu. 
Karacailyas Kültür ve Sanat Evi’ne yerleşen Hataylı depremzedelerden biri olan ve kurslara katılan Emirhan Şahinoğlu "Boş zamanlarımızda burada verilen çeşitli kurslardan faydalanıyoruz. Kurslar sayesinde yaşadığımız o kötü günleri bir nebze de olsa aklımızdan çıkarmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.