Akdeniz'de muhtarlara ve üniversite kazanan öğrencilere destek

03 Ekim 2022 Pazartesi 14:39
Akdeniz'de muhtarlara ve üniversite kazanan öğrencilere destek
MERSİN'de Akdeniz Belediyesi ilçeye bağlı 65 mahalle muhtarına yapılan desteği 900 TL’ye çıkarırken, üniversite kazanan öğrencilere de burs verecek.

Akdeniz Belediye Meclisi Ekim ayı birinci birleşimi, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleşti. 
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Karaduvar Balık Festivali’nden renkli karelerin paylaşılarak başladığı Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısında, farklı dil, din, mezhep ve etnik kökenden insanın İstiklal Marşı’nın seslendirdiği bir video izletildi. Ardından Başkan Gültak, yüz bini aşkın insanın ziyaret ettiği Karaduvar Balık Festivali ile ilgili bir değerlendirme de yaptı. Başkan Gültak; “Festivale yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza ve balık festivalimizin 3’üncüsünün düzenlenmesinde emeği geçen herkese; aralıksız çalışıp alın teri döken mesai arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. 
ÜNİVERSİTE KAZANAN AKDENİZLİ ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Meclis’te, Akdeniz ilçesinde ikamet eden 2022-2023 eğitim öğretim yılında Yüksek Öğretim Kurumları sınavına girip (Açık öğretim programı hariç) Türkiye’de yerleşik devlet üniversitesi ve yüksek okullarını kazananlar ile Türkiye ve KKTC’de yerleşik vakıf üniversite ve yüksekokullarını tam burslu kazanan öğrencilerin ödüllendirilmesi ile ilgili teklif komisyonlara sevk edildi.
MUHTARLARA AYNİ DESTEK MİKTARI ARTTI 
Meclis’te, belediye sınırları içerisindeki 65 mahalle muhtarına, muhtarlık binalarında kullanılan elektrik, su, internet, telefon için ödenen aylık 500 TL’lik ödeneğin 900 TL’ye çıkarılmasıyla ilgili konu oybirliği ile kabul edildi. ()


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.