ADSOD Başkanı Ayhan Şirin: Sokak düğünleri kentin kanayan yarası haline geldi

02 Temmuz 2022 Cumartesi 10:21
ADSOD Başkanı Ayhan Şirin: Sokak düğünleri kentin kanayan yarası haline geldi
ADANA Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD) Başkanı Ayhan Şirin, sektöre ekonomik bakımdan olumsuz etkisinin yanı sıra havaya ateş açma ve kavgalar sonucu pek çok kişinin ölmesine ya da yaralanmasına neden olan sokak düğünlerine rağbetin arttığını belirterek, “Sokak düğünleri kanunen yasak. Sokak düğünleri kentin kanayan yarası haline geldi” dedi.
Kentte yeni evlenecek çiftler, düğün salonu ararken sıkıntı yaşamamak için aylar öncesinden rezervasyonları doldurdu. Özellikle hafta sonu tercihi nedeniyle ruhsatlı yaklaşık 200 düğün salonunda yer bulmak zorlaştı. Bu durumu fırsata çeviren pek çok kafe ve restoran da kaçak düğün yapmaya başladı. Kimi çift düğünleri için bu tarz mekanları seçerken, kimileri ise mahalle arasında düğün yapmayı tercih ediyor. Ekonomik olması nedeniyle de sokak düğünlerine rağbet her geçen gün artıyor. Gürültü kirliliği ve asayiş olaylarına rağmen sokak düğünlerine ilgi azalmıyor.
Adana Düğün Salonları Organizasyon Derneği (ADSOD) Başkanı Ayhan Şirin sokak düğünü yapmanın yasak olduğunu belirterek, denetimlerin artırılmasını istedi. Kontrolü yapılmayan sokak düğünlerinde silahlar ateşlendiğini ve can kayıplarının olduğunu aktaran Şirin, düğünlerin sadece yasalara uygun işletilen düğün salonlarında yapılması gerektiğini anlattı. Şirin, dernek olarak her ay sokak düğünlerine çözüm bulmak için toplantı yaptıklarını söyledi.
‘GÖL KENARINDA RUHSATSIZ ÇOK MEKAN VAR’
Sektördeki sorunları anlatan Şirin, “Ruhsatsız düğün salonları ve kafelerde düğün yapılmaması için 9207 sayılı kanun maddesi var. Bu maddeye uygun olarak kanunen Valiliğin ve belediyelerin bu yerlere ceza yazması lazım. Meslektaşlarımızın çok fazla şikayetleri var. Türkiye Belediyeler Birliğiyle bu işi çözüp ruhsatsız kaçak düğünlere fırsat vermeyeceğiz. Sokak düğünleri yasak.  Sokaklarda bir denetleme yok.  Sokak düğünleri kentin kanayan yarası haline geldi. Türkiye genelinde birçok ilde denetimler sıkı.  Özellikle son yıllarda göl kenarındaki düğün salonlarına rağbet arttı. Bir furya oluştu. Göl kenarında ruhsatsız çok mekan var. Bu da resmi düğün salonu sahiplerimizi rahatsız ediyor. Bu konuda görevli kolluk kuvvetlerimiz denetimleri sıklaştırırsa sorun ortadan kalkacak. Kaçak salonlar arttığı için fiyat denetimi de yapılamıyor buda haksız rekabete ve fiyat artışına neden oluyor” diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.