Adana’nın ahisi kaftanını giydi

14 Eylül 2022 Çarşamba 15:53
Adana’nın ahisi kaftanını giydi
ADANA'da yılın ahisi tüfek tamircisi Abdulcabbar Evyapar seçildi. Evyapar ’a kaftanı Vali Süleyman Elban ve Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Niyazi Göger tarafından giydirildi.
Büyüksaat Ziyapaşa Parkı’nda düzenlenen 35’inci Ahilik Haftası kutlamaları kent protokolü, esnaf odaları başkanları, esnaf ve sanatkarlar ile vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Adana Valisi Dr. Süleyman Elban ahiliğin tek başına esnaflık konusu olmadığını belirterek, “Ahilik Teşkilatı, her girdiği alanda ve yerde sadece ekonomiyle değil aynı zamanda ilimle, irfanla, ahlakla inançla bir yaşam tarzıyla girmiş ve bir bütün olarak üretimden satışa pazarlamaya bu işin ahlakının, doğrusunun, hukuki tarafının, inançlı olan insana yakışan tarafının dolayısıyla ne olduğunu bir bütün olarak göstermiştir” dedi.
Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger de Ahi Evran tarafından 12. yüzyılda temeli atılan Ahiliğin, dünyada eşi benzeri bulunmayan, Türk milletine özgü önemli bir kültür hazinesi olduğuna dikkati çekti. Ahiliğin, sadece ticari faaliyetlere değil, hayatın tümüne dair kurallar getiren bir kültür olduğunu belirten Göger, “İnsanın kendini ilimle ve irfanla donatması da bu kültürün bir parçasıdır. Bugün, modern yaşamı düzenleyen kuralların temeline baktığımızda Ahiliğin izlerini rahatlıkla görebiliriz” diye konuştu. 
Törende, 2022 yılı ilin Ahisi seçilen tüfek tamircisi Abdulcabbar Evyapar'a Ahilik Kaftanı Vali Dr. Süleyman Elban ve Birlik Başkanı Niyazi Göger tarafından giydirildi, ödülünü ise AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru takdim etti. İlin kalfası oto kaportacı Dilek Aydoğan'a ödülü Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, ilin çırağı bayan kuaförü Hasret Yavuz'un ödülü Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Arıklar'a meslekte hizmet ödülü Adana Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan tarafından verildi.
Ödül töreninin ardından protokol üyeleri meslek stantlarını ziyaret ederek bilgi aldı. Ahilik Haftası kutlamalarında konuklara Ahi pilavı ikram edildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.