Adanalıoğlu sahili temizlendi

17 Eylül 2022 Cumartesi 14:20
Adanalıoğlu sahili temizlendi
MERSİN’de Akdeniz Belediyesi tarafından Dünya Temizlik Günü dolayısıyla, Adanalıoğlu sahilinde temizlik çalışması yapıldı.

Etkinliğe, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, Akdeniz Belediye Meclis üyesi Aysel Mavi Öner, Türk Kızılay Genç Mersin, Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Mersin Gençlik Merkezi, belediye personeli, ÇEVDOSAN yetkilileri ile gönüllü mahalle sakinleri katıldı.

18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde, ‘Şimdi değilse ne zaman? Biz değilsek kim?’ sloganıyla gerçekleşen buluşmada, nesli koruma altındaki Caretta Caretta Deniz Kaplumbağalarının da yumurta bıraktığı, çevre sakinlerinin de yüzmek veya piknik için tercih ettiği Adanalıoğlu sahili ve bölgedeki ağaçlık alanlarda yüzlerce poşet dolusu çöp ve atık toplanıp araçlara yüklendi ve sahilden uzaklaştırıldı.
Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, etkinlikte yaptığı açıklamada, Dünya Temizlik Günü kapsamında doğanın ve çevrenin korunması ve temiz tutulması için farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi. Arslan; “Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Tüm katılımcılara ve gönüllülerimize, Sayın Başkanımız adına teşekkür ediyorum” dedi.
CARETTA CARETTA’LARIN ÜREME ALANI 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Mersin Gençlik Merkezi, Türk Kızılay Genç Mersin, ÇEVDOSAN yetkilileri de yaptıkları açıklamada, etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek, doğanın ve çevrenin korunmasının ve gelecek nesle temiz bir dünya bırakılmasının önemine dikkat çekti.
Etkinliğin sonunda toplanan katılımcı kurumlar ve gönüllüler tarafından toplanan yüzlerce poşet dolusu çöp ve atık araçlara yüklenerek, nesli tüm dünyada koruma altında bulunan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağalarının da dünyada ender üreme alanlarından biri olan Adanalıoğlu sahilinden uzaklaştırıldı. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.