Adana’da ‘1 Kask 1 Hayat Projesi’ kapsamında 260 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı

21 Haziran 2022 Salı 13:31
Adana’da ‘1 Kask 1 Hayat Projesi’ kapsamında 260 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı

ADANA’da ölümlü trafik kazalarının önlenmesi amacıyla hayata geçirilen ‘1 Kask 1 Hayat Projesi’ kapsamında, 260 motosiklet sürücüsüne kask dağıtıldı. 
Adana Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde ölümlü trafik kazalarının önüne geçilmesi ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla ‘1 Kask 1 Hayat Projesi’ geliştirildi. Bu kapsamda Vali Süleyman Elban ile İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, daha önce kaza yapıp, kaskları zarar gören 260 motosiklet sürücüsüne kask hediye etti.
‘KASKI HAYAT KURTARAN OLARAK GÖRMEMİZ GEREKİYOR’
Vali Elban, motosiklet ve bisiklet kullanırken, kaskın koruyucu olduğunun bilimsel olarak kanıtlandığına dikkat çekerek, “Adana, Türkiye’de en çok motosiklet kullanılan illerden biri olarak öne çıkıyor. Biz de kask kullanımının yaygınlaştırılması için böyle bir proje gerçekleştirdik. Belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşları da bu projeye destek verdi. Kaskı, bir yük ve eziyetten ziyade hayat kurtaran bir aparat olarak görmemiz gerekiyor. Her motosiklet ve bisiklet sürücüsünün, kendi sağlıkları için kask takmasını öneriyoruz” dedi.
‘ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM’
Merkez Seyhan ilçesindeki Fuzuli Caddesi’nde 22 Nisan günü kaza yapan ve ölümden dönen motosiklet sürücüsü Elif Yıldız (26), kask kullanılmasını tavsiye ettiğini belirterek, “Kendi şeridimde seyir halindeyken bir otomobil bana çarpıp, kaçtı. Yere düşüp, uzun bir süre sürüklendim. Kazada omzum kırıldı ve el bileğimde parçalı kırık meydana geldi. Kaskım olmasaydı daha kötü sonuçlar doğurabilirdi. Belki de yüzüm parçalanabilirdi. Kask takılmasını şiddetle tavsiye ediyorum” diye konuştu.
Proje kapsamında yıl boyunca 460 motosiklet sürücüsüne daha kask dağıtımı yapılacağı belirtildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.