Adana polisinden engellilere bilgisayar desteği

24 Haziran 2022 Cuma 10:59
Adana polisinden engellilere bilgisayar desteği
ADANA'da engelli bireylerin iş hayatına katılabilmesi için başlatılan 'Çağrı Operatörlüğü Kursu'na destek için İl Emniyet Müdürlüğü'nce Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi'ne 7 bilgisayar hediye edildi.
Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi, engelli bireylerin önlerindeki engellerini aşıp, iş hayatına katılabilmesi için 'Çağrı Operatörlüğü Kursu' başlattı. Dernek Başkanı Berkant Tigit, istihdam garantili kursta ihtiyaç duyulan bilgisayarlar için Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci'den destek talebinde bulundu. İnci'nin talimatıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, temin edilen 7 bilgisayarı dernek binasına götürdü. Engelli bireylerle bir araya gelen ekipler, bilgisayarları da sınıfa kendileri kurdu.
İşverenlerin genelde kendilerinden az engelli bireyleri çalıştırmak istediğini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Adana Şubesi Başkanı Berkant Tigit, "Bu proje sayesinde tüm engellilerin çalışmasını hedefledik. Kurstan sonra arkadaşlarımızın hepsi işe girecek. Ancak bilgisayar bulamadık. Bu eksiğimiz vardı, bunu da Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci tamamladı. Onun sayesinde artık kurs başlayacak, engelliler iş bulacak" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.