Adana'da bayram arifesinde hüzünlü şehitlik ziyareti

08 Temmuz 2022 Cuma 11:57
Adana'da bayram arifesinde hüzünlü şehitlik ziyareti

ADANA’da, Kurban Bayramı arifesinde şehitliklerde yoğunluk yaşandı. Asri Mezarlığı Şehitliği’nde mezarı bulunan şehit Jandarma Er İlyas Çulha’nın ağabeyi Mehmet Çulha (70), "Her bayram arife günü gelir soğuk mezar taşına sarılırım. Sadece kardeşimi değil diğer şehitlerin mezarlarını da ziyaret ederim. Bütün şehitler bizim şehidimiz" dedi.
Kurban Bayramı arifesinde kentte her yıl olduğu gibi bu yıl da yüzlerce kişi, mezarlık ve şehitliklerde, kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret etti. Yüreğir ilçesindeki Asri Mezarlığı'na sabah saatlerinde gelenler, yakınlarının mezarında dua okuyup, kabirlerine çiçek bıraktı. Şehit aileleri de mezarlıktaki şehitliğe gelerek kaybettiği çocuklarını dualarla andı. Şehit mezarlarında dualar okuyan şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Yakınlarına dua etmek için gelen bazı vatandaşlar da şehitliğe girip dua okudu.
‘BÜTÜN ŞEHİTLER BİZİM ŞEHİDİMİZ’
1998 yılında Hakkari’de 21 yaşındayken şehit olan Jandarma Er İlyas Çulha’nın ağabeyi Mehmet Çulha, "Şehit olmadan vatan olmaz. Her bayram arife günü gelir soğuk mezar taşına sarılırım. Sadece kardeşimi değil, diğer şehitlerin mezarlarını da ziyaret ederim. Bütün şehitler bizim şehidimiz" dedi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.