Adana'da 6 Roman çifte toplu nikah töreni

04 Ağustos 2022 Perşembe 12:04
Adana'da 6 Roman çifte toplu nikah töreni
ADANA'nın Kozan ilçesinde düzenlenen törende, 6 Roman çifte, resmi nikah kıyıldı.
Kozan Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından geçen yıl 'Roman vatandaşlarla ilgili sosyal risk değerlendirme raporu' hazırlandı. Raporda, Romanlardaki resmi evlilik oranlarının düşük olduğu tespit edildi. Kozan Kaymakamlığı'nın çalışmasıyla şartları uygun olan 6 Roman çiftin resmi nikah işlemleri başlatıldı. Kozan'da kaymakamlık, belediye, sağlık, milli eğitim ve sosyal hizmet merkezi müdürlükleri, ilçe müftülüğü, berberler ve kuaförler odasının destekleriyle toplu nikah töreni yapıldı. Kozan Belediyesi Millet Bahçesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen tören öncesinde Romanlar doyasıya eğlendi. Mutluluklarıyla güzel görüntüler oluşturan Romanların kimi kucağında çocuğuyla, kimi de anne babasıyla törene geldi.
MUTLULUK TABLOSU
Çiftlerin nikah şahitliğini Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, Kozan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Bayer yaparken Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da nikahlarını kıydı. Kaymakam Şafak Gürçam, böyle anlamlı bir günde Roman vatandaşların mutluluklarına ortak olduğu için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Özgan, Roman vatandaşların geçtiğimiz yıl kendi aralarında bir dernek kurduklarını belirtirken, yaklaşık bin kişilik Roman vatandaşın Kozan'da yaşadığını kaydetti.
6 çiftin nikah merasimi tamamlandıktan sonra evlilik cüzdanları gelinlere verildi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.