Adana Büyükşehir Belediyesi'nden, kadına şiddete karşı farkındalık

27 Kasım 2022 Pazar 12:20
Adana Büyükşehir Belediyesi'nden, kadına şiddete karşı farkındalık
ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından, kadına şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla Kadına Şiddetle Mücadele Ormanı’na fidan dikildi, basın açıklaması okundu, kentin tarihi mekanlarında turuncu ışıklandırma yapıldı, belediye otobüslerinde ve çeşitli noktalarda ‘Kadına Şiddete Hayır’ mesajları yayınlandı, Kadın Hakları Durağı oluşturuldu.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nce 16 gün boyunca gerçekleştirilecek etkinlikler sürüyor. Sarıçam ilçesi Hakkıbeyli Mahallesi’ndeki 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Ormanı'nda, Adana'da öldürülen kadınların anısına fidan dikimi yapıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nce kentin çeşitli noktalarında ve tarihi mekanlarında turuncu renkli ışıklandırma yapılarak, kadına yönelik şiddete dikkat çekildi ve farkındalık oluşturulmasına katkı sağlandı. Belediye otobüslerinde ve işaretli mesaj panolarında da 'Kadına Şiddete Hayır' mesajı yayınlandı.
Hakkıbeyli Mahallesi’ndeki 25 Kasım Kadına Şiddete Mücadele Ormanı'nda gerçekleştirilen fidan dikimi ve anma programına katledilen kadınların aileleri, kadın milletvekilleri, siyasi partilerin kadın kolları yönetici ve üyeleri, Büyükşehir Belediyesi’nin kadın belediye meclis üyeleri, kadın bürokratlar, kadın dernekleri ve meslek odalarından kadınlar katıldı.
KADIN HAKLARI DURAĞI OLUŞTURULDU
Adana Büyükşehir Belediyesi’nce Bülent Angın Bulvarı'nda hakları ile ilgili farkındalık oluşturmak için Kadın Hakları Durağı oluşturuldu.Akıllı kent uygulaması üzerinde de durağın ismi, Kadın Hakları Durağı olarak güncellendi. “Kadın Hakları İnsan Hakkıdır”, “Şiddetsiz ve Eşit Bir Yaşam Temel Haktır” sözlerinin yer aldığı Kadın Hakları Durağı’nda kadınların şiddete maruz kaldıklarında 7 gün 24 saat arayabilecekleri numaralar yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca belediye binası içerisinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleye yönelik bilgilendirme afişleri asıldı. Afişlerin içeriğinde yer alan şiddet türlerinden birine veya birden fazlasına uğranılması durumunda  aranabilecek telefonlar yer alıyor.
Büyükşehir Belediyesi 10 Aralık tarihine kadar 'Kadına Şiddete Hayır' demeyi, toplumu bilgilendirmeyi ve farkındalık yaratmayı hedefleyen etkinlikler düzenlemeye devam edecek. ()

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.