7 Ocak Destanı konulu tiyatro oyunu, duygulandırdı

06 Ocak 2023 Cuma 11:57
7 Ocak Destanı konulu tiyatro oyunu, duygulandırdı
OSMANİYE'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'nci yılına özel hazırlanıp sahnelenen,  '7 Ocak Destanı: Bir Ölür Bin Diriliriz' adlı tiyatro oyunu izleyenleri duygulandırdı.
Kentte kültürel canlılığı arttırmak ve sosyal gelişime katkı sağlamak amacıyla Osmaniye Belediyesi Fikir Sanat Tiyatro Topluluğu bünyesinde kurulan ekip, Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı etkinlikleri kapsamında hazırlandıkları, '7 Ocak Destanı: Bir Ölür Bin Diriliriz' adlı tiyatro oyununu sahneledi. Gökşen Dinç ve Gül Hayat Demirci’nin kaleme aldığı, Öznur Gökşen Dinç’in yönettiği oyunda, zamanın Cebelibereket’i olan Çukurova topraklarında geçen, 1920’li yılların yoklukla ve çetin geçen savaş mücadeleleri anlatıldı.  40 kişilik oyuncu kadrosu ile 2 perde ve 18 bölüm olarak tiyatroseverlerin beğenisine sunulan oyun, beğeniyle izlenirken tam not aldı. Oyuncular tarafından açılan Türk bayrağı sahnesinde ise duygu dolu anlar yaşandı.  Saim Bey ve arkadaşlarının Mamure İstasyonu’nun da verdikleri mücadeleyi duyurmak için yürüyüş yaptıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, “Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Böyle bir tiyatro ekibini desteklediği için belediyemizi kutluyorum” diye konuştu.
Osmaniye’de şehir tiyatrolarına ilk adımı atmış olduklarını ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer, “Osmaniye Belediyesi olarak Fikir Sanat Tiyatro Topluluğumuzu her zaman destekliyoruz. Bu ilk oyunumuzdu. İnşallah Osmaniye’de şehir tiyatrolarının ilk adımını bu şekilde atmış olacağız. Daha da farklı oyunlarda buluşmak dileğiyle herkese teşekkür ediyorum. Emeklerinize sağlık” dedi.
Oyunun tüm hazırlıklarını 1,5 ay içerisinde tamamladıklarına değinen Yönetmen Öznur Gökşen Dinç ise “Biz bu ekiple bir buçuk ay önce başladık. Elimizde oynayacağımız bir metin yoktu. Metni oluşturmak, sahneye koymak, dekoru, kostümü derken tam bir buçuk ay sonunda oyunumuz ortaya çıktı. O günleri hatırlatmak için elimizden geleni yaptık. Biz tiyatroyu anlatmaya çalışmak istiyoruz. Herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve Belediye Başkan Yardımcısı Hacer Burcu Yüceer tarafından tiyatro oyununun yönetmeni Öznur Gökşen Dinç’e çiçek takdim etmesiyle gala gecesi sona erdi. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.