3’üncü Karaduvar Balık Festivali coşkuyla başladı

25 Eylül 2022 Pazar 13:26
3’üncü Karaduvar Balık Festivali coşkuyla başladı
AKDENİZ Belediyesi’nin, bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ‘Karaduvar Balık Festivali’ vatandaşların yoğun ilgisi altında kortej yürüyüşü ile başladı.
Lezzetin ve eğlencenin buluştuğu festivalin yapıldığı Karaduvar Mahallesi sahiline yüzlerce kişi geldi. Festivale Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, siyasi parti, sivil toplum ve meslek odaları temsilcileri ile çok sayıda bürokrat da katıldı. Festivale, bazı yabancı ülkelerden misafirlerin de katıldığı öğrenildi.
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, festivale katılan vatandaşlarla sohbet etti, balık-ekmek ve şalgam suyu ikram etti. Festivalin yapıldığı caddenin girişi yanında, geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan sardalya heykeli dikkat çekti. Karaduvar’ın sembolü olacak 3 tona yakın ağırlığındaki sardalya heykeli, Akdeniz Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü Atölyesi'nde bulunan çeşitli atık metal malzemeler kullanılarak, Toros Üniversitesi’nden Prof. Dr. Uğurcan Akyüz ve ekibi tarafından yapıldı.
Alanda kurulan platformda çocuklar için sihirbazlık gösterileri ve eğlenceli etkinlikler düzenlenirken, Karaduvar Mahallesi sakini kadınlar ve gençler de açtıkları stantlarda, evlerinde ürettikleri çeşitli yiyecek ve ürünlerin yanı sıra, bölgede yetişen farklı tarım ürünlerinin satışını yapıyor.
Farklı ilçelerden de yüzlerce vatandaşın ziyaret ettiği balık festivalinin ilerleyen saatlerinde sevilen sanatçı Hakan Altun da hayranlarına unutulmaz bir konser verecek. Festivalde ayrıca Kibrit Kutusu Müzik Grubu, Grup SoundRock ve Cemal Kılınçer de müzik ziyafeti sunacak. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.