2 milyona yakın mevsimlik çiçek üretilecek sera inşaatında sona gelindi

16 Mayıs 2023 Salı 11:44
2 milyona yakın mevsimlik çiçek üretilecek sera inşaatında sona gelindi
OSMANİYE Belediyesi tarafından, “Her Kadın Bin Çiçek Serası” projesi kapsamında yapımına başlanılan ve yılda 2 milyona yakın mevsimlik çiçek üretimi yapılacak olan sera inşaatında sona doğru geliniyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programları (SOGEP) kapsamında Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve Osmaniye Belediyesi arasında imzalanan “Her Kadın Bin Çiçek Serası” projesi çerçevesinde mevsimlik çiçek üretimi yapılacak olan sera inşaatında çalışmalar sürüyor. Zemin hazırlığı, ankraj direkler, iç ve dış kolonlar, olukların montajı ve çatı ile üst başlıkların montajlandığı çiçek serasında dış kaplama çalışmalarına geçildi. Tamamlandığında 3 bin 120 metre kapalı alanda üretim yapılacak olan çiçek üretim serasının kısa sürede tamamlanarak üretime hazır hale gelmesi hedefleniyor. Gotik tarzda tam otomasyon olarak tasarlanan serada üretimi yapılan çiçekler ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından mevsimsel olarak kentin daha modern görünüme kavuşması için peyzaj çalışmalarında kullanılacak.
Belediye Başkanı Kadir Kara, sera projesi inşaatında sona yaklaşıldığını belirterek, “Tamamlandığında 3 bin 120 metre kapalı alanda yılda yaklaşık 2 milyon mevsimlik çiçek üretimi yapılacak. Üretilen çiçekler mevsimine göre park ve bahçelerde kullanılacak. Projemizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. ()

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.