18'inci Salbaş Karakucak Güreşleri tamamlandı

20 Haziran 2022 Pazartesi 10:20
18'inci Salbaş Karakucak Güreşleri tamamlandı

Güven ÖZGÜL/ADANA, ()- ADANA'nın Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi'nde 18'inci kez düzenlenen Geleneksel Salbaş Karakucak Güreşleri tamamlandı. 20 siklette yaklaşık 500 sporcunun katıldığı güreşlerde başpehlivanlığı İsa Göçer kazandı.
Bu yıl 18'inci kez düzenlenen geleneksel Salbaş Karakucak Güreşleri, 19 Haziran'da başladı. Minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde, 20 siklette yapılan güreşlerde yaklaşık 500 sporcu kol bağladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'in güreş ağası olarak seçildiği organizasyonda, zorlu rakiplerini yenen İsa Göçer ile Halil Hopur final müsabakasında karşı karşıya geldi. Yaklaşık 20 dakika süren final mücadelesinde rakibi Halil Hopur'u tuşlayan İsa Göçer, Salbaş'ta başpehlivanlığı kazanarak 5 bin TL'lik para ödülünün sahibi oldu.
'ATA SPORUMUZU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Ödül töreni sonrası bir konuşma yapan güreş ağası olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Gün boyunca büyük bir coşku ve heyecanla geçen geleneksel 18’inci Salbaş Karakucak Güreşlerimizde dereceye giren güreşçilerimize ödüllerini verdik. Başarı gösteren tüm sporcu kardeşlerimi kutluyor, izleyicilerimize coşkuları için teşekkür ediyorum. Ata sporumuz olan güreşi her yıl düzenleyeceğimiz müsabakalarla yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.