'SEYHAN SANAT EVİ' HİZMETE AÇILDI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki çok amaçlı tesisi, halkın ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda işlevsel bir merkeze dönüştürdü. Seyhan Halk Pazarı ile Seyhan Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nden sonra Seyhan Sanat Evi de tesis bünyesinde hizmete girdi.

27 Ocak 2022 Perşembe 16:51
'SEYHAN SANAT EVİ' HİZMETE AÇILDI

‘YEŞİLYURT’ SANATIN, BİLİMİN VE İNOVASYONUN MERKEZİ OLUYOR

SEYTİM’LE BİRLİKTE “SEYHAN SANAT EVİ” DE HİZMETE GİRDİ

“SEYHAN SANAT EVİ” HİZMETE AÇILDI

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yeşilyurt Mahallesi’ndeki çok amaçlı tesisi, halkın ve kentin ihtiyaçları doğrultusunda işlevsel bir merkeze dönüştürdü. Seyhan Halk Pazarı ile Seyhan Teknoloji ve İnovasyon Merkezi’nden sonra Seyhan Sanat Evi de tesis bünyesinde hizmete girdi.

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ

Zeydan Karalar döneminde temeli atılan ve 2019 seçimlerinin ardından Başkan Akay döneminde tamamlanan Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis, kısa süre içerisinde Seyhanlılar için cazibe merkezi haline geldi.

UCUZ VE SAĞLIKLI ÜRÜNLERİN ADRESİ “SEYHAN HALK PAZARI”

Tesisin hem halkın ve kentin ihtiyaçlarına, hem de çağın gerekliliklerine uygun bir hale getirilebilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, tesis bünyesinde ilk olarak Seyhan Halk Pazarı hizmete açıldı. Yöresel üretim kooperatifleri ile yerli firmaların ürünlerinin ağırlıklı olarak satışa sunulduğu Halk Pazarı’nda Adanalılar piyasa koşullarına göre hem daha ucuz, hem sağlıklı hem de güvenli ürünlere erişebilme olanağına kavuştu.

YENİLİKÇİ FİKİRLER “TEKNOLOJİ VE İNOVASYON MERKEZİ”NDE YAŞAMA GEÇECEK

Hedef kitlesi, başta Z kuşağı olarak adlandırılan yeni nesil olmak üzere, her yaştan bireylerin teknolojik gelişmeleri yakından takip edip eğitim alabileceği, yenilikçi fikirler üretip bu fikirleri hayata geçirebileceği Seyhan Belediyesi Teknoloji ve İnovasyon Merkezi (SEYTİM) de yarıyıl tatiliyle birlikte tesis bünyesinde Adanalıların hizmetine sunuldu. Yenilikçi fikirlerin üretilip, bu fikirlerin hayata geçirebileceği SEYTİM’de “Tasarım Atölyesi”, “Programlama Atölyesi”, “Elektronik Proje Laboratuvarı”, “Robotik Kodlama Laboratuvarı”, “Oyun Tasarım ve Kodlama Laboratuvarı”, “Cahit Arf Teorik Eğitim Salonu”, “Girişimcilik Atölyesi”, “Salon SEYHAN”, “E-Spor Arenası”, “Dijital İçerik Atölyesi” yer alıyor.

“SEYHAN SANAT EVİ” DE HİZMETE GİRDİ

Yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte tesis bünyesinde Yeşilyurt SEYMER’e bağlı olarak Seyhan Sanat Evi de hizmete girdi.  Seramikten cama, keçeden, makromeye birçok el sanatı kurslarının verileceği Seyhan Sanat Evi'nin ilk kursiyerleri ise öğrenciler oldu. Küçük öğrenciler katıldıkları Minik Eller Atölyesi’nde hem el becerilerini geliştirip hem de zamanlarını verimli ve eğlenceli geçirme olanağına kavuştu.

HALKIN VE KENTİN İHTİYAÇLARINA GÖRE DÜZENLENDİ

Yeşilyurt Çok Amaçlı Tesis bünyesinde hizmete giren alanların halkın ve kentin önceliklerine göre düzenlendiğini vurgulayan Başkan Akay, “Yeşilyurt Mahallemiz kısa sürede bilimin, inovasyonun, sanatın merkezi haline geldi. Başta gençlerimiz olmak üzere, tüm yurttaşlarımızı çok amaçlı tesisimizde hizmete açtığımız alanlara bekliyoruz. Seyhan’ımıza, Adana’mıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.